Na spletni strani Googlove cerkve izveste tudi, kdo je hudič, če je bog Google. 'Preprosto, hudič je Microsoft, ki ne spoštuje Googlove filozofije, da lahko podjetje služi, ne da bi bilo zlobno in žaljivo'. Foto: MMC RTV SLO
Na spletni strani Googlove cerkve izveste tudi, kdo je hudič, če je bog Google. 'Preprosto, hudič je Microsoft, ki ne spoštuje Googlove filozofije, da lahko podjetje služi, ne da bi bilo zlobno in žaljivo'. Foto: MMC RTV SLO
Ena izmed zapovedi je tudi: 'Poleg mene ne imej drugih iskalnikov'. Foto: EPA

Oboževalci in zagovorniki najbolj razširjenega spletnega iskalnika so ustanovili novo Cerkev, ki je v Kanadi že uradno priznana, in se hitro širi po svetu. Kongregacija Googlovih oboževalcev, združena v Googlovi cerkvi, verjame, da obstaja veliko več dokazov za Googlovo božanskost kot za božanskost katerega drugega bolj tradicionalnega Boga.

Na spletni strani nove religije - googlizma, je mogoče najti še besede: "Nadnaravne bogove zavračamo, saj jih ni mogoče znanstveno dokazati. Zato smo googlisti prepričani, da bi moral Google upravičeno dobiti naziv 'bog' glede na to, da ima On mnogo značilnosti, ki se tradicionalno povezujejo z božanstvi na znanstveno dokazljiv način."

Devet dokazov o obstoju boga Googla:
1. Google je vseveden, saj vsebuje 9,5 milijarde spletnih strani.
2. Google je vsenavzoč, saj je dosegljiv v vsakem trenutku.
3. Google odgovarja na molitve, saj ko pritisnemo gumb "išči", odgovori v 0,24 sekunde.
4. Google je nesmrten, saj se algoritmi, na katerih je utemljen, nahajajo na vseh strežnikih.
5. Google je neskončen, saj se svetovni splet lahko širi v neskončnost.
6. Google ničesar ne pozabi.
7. Google nikoli ne škodi.
8. Beseda Google je pogosteje iskana od besed Bog, Jezus, Alah, Buda, krščanstvo, islam, budizem in judaizem skupaj.
9. Google dokazano obstaja, kar ne moremo trditi za nobeno drugo božanstvo na svetu.

Praznik Cerkve 14. september
Na strani je mogoče najti tudi klepetalnico, v kateri lahko bralci izrazijo svoje dvome v boga Googla, googlisti pa jim odgovarjajo na njihova vprašanja. Kot druge religije ima tudi Googlova cerkev svoj praznik, to je 14. septembra, ko je bila postavljena stran Google.com.

Googlisti so sestavili tudi deset zapovedi svoje religije, med katerimi sta tudi "Ne izgovorjaj imena Google za kateri koli drugi iskalnik" in "Ko iščeš kaj na Googlu, ne črkuj nepravilno besed".

A. P.