Namestitev brskalnika z dodatki Najdi.si je brezplačna. Foto:
Namestitev brskalnika z dodatki Najdi.si je brezplačna. Foto:

Nova različica Microsoftovega spletnega brskalnika po pojasnilih podjetja Najdi.si ponuja veliko novosti, med katerimi so izboljšane možnosti iskanja in brskanja, hitro iskanje z iskalnikom Najdi.si in iskanje lokacij po zemljevidu Najdi.si, hiter pregled novih strani v slovenskem spletu in vizualno iskanje.

Izboljšani tudi varnost, zasebnost in nadzor nad podatki
Poleg navedenih dodatkov Najdi.si je v Internet Explorer 8 nameščena tudi orodna vrstica Najdi.si, ki omogoča pošiljanje brezplačnih sporočil SMS, ponuja bližnjice do novic, vremenske napovedi, in dnevnega horoskopa ter omogoča boljše, hitrejše in učinkovitejše iskanje po slovenskem in svetovnem spletu.

V novi različici brskalnika so izboljšani tudi varnost, zasebnost in nadzor nad podatki. Nove možnosti vključujejo način zasebnega brskanja InPrivate, blokiranje vsebin InPrivate Blocking in izboljšano možnost izbrisa zgodovine obiskanih spletnih strani.

Nova razvojna orodja
Internet Explorer 8 vsebuje tudi nova razvojna orodja, preizkušanje in razhroščevanje z aktivnim brskalnikom. Zdaj je brez nameščanja dodatne programske opreme mogoče razhroščevati kode HTML, CSS in Javascript, odkrivati težave pri delovanju spletnih mest ali si ogledovati videz strani v drugih različicah brskalnika Internet Explorer, še dodajajo v Najdi.si.