Iskratel dostopovno omrežje FTTH na Nizozemskem gradi v sodelovanju z nizozemskim ponudnikom omrežnih storitev Hemmink. Foto: MMC RTV SLO
Iskratel dostopovno omrežje FTTH na Nizozemskem gradi v sodelovanju z nizozemskim ponudnikom omrežnih storitev Hemmink. Foto: MMC RTV SLO

Uporabljata namreč Iskratelovo dostopovno vozlišče FTTx nove generacije lumio SI3000. Iz podjetja so sporočili, da novozgrajeno FTTH-omrežje sledi načelom pametnega dostopovnega omrežja - lumia SI3000 namreč uvaja zmožnost zavedanja prometnega toka ter tako močno poenostavlja upravljanje storitev in uporabnikov.

Poleg tega Iskratelovo vozlišče omogoča odprt dostop do storitev. Tako Kabel Noord kot tudi KBG namreč ponujata storitve dveh neodvisnih ponudnikov storitev, ki so uporabnikom enako dostopne. Uporabniki se sami odločajo za najugodnejšo ponudbo storitev.

Iskratel v projektu sodeluje s podjetjem Hemmink
Dostopovna omrežja FTTH so sicer opremljena z Iskratelovo platformo za izbiro storitev SSP SI3000, spletno aplikacijo za optimizirano upravljanje uporabnikov in storitev.

"Ponudba storitev neodvisno od ponudnikovega omrežja je bila dolgo utopična ideja. Lumia SI3000 združuje ultraširokopasovni dostop, inteligenco dostopovnega omrežja in odprti dostop," pojasnjuje tehnični direktor v Iskratelu Željko Puljić.

Iskratel dostopovno omrežje FTTH na Nizozemskem gradi v sodelovanju z nizozemskim ponudnikom omrežnih storitev Hemmink. Ta operaterjem in drugim odjemalcem dobavlja infrastrukturne izdelke in rešitve. Podjetje je zastopnik vrste blagovnih znamk na Nizozemskem in strateški partner različnih svetovnih dobaviteljev.