Foto:
Foto:
Na wapu je med vsebinami MMC-ja najbolj bran šport

Gre za enega največjih med 36 laboratoriji fakultete. LTFE se je med drugim izkazal z uspešnima projektoma SMS-storitev in teleteksta na mobilnih telefonih za Multimedijski center RTV Slovenija.

LTFE se ukvarja tudi s komunikacijskim inženiringom, internetno telefonijo, UMTS-om, brezžičnimi omrežji, ethernetom in drugimi tehnologijami. Pri tem tesno sodeluje z industrijo. Njegov vodja Janez Bešter je poudaril, da bodo s krepitvijo stikov v prihodnje dosegli še več.

Najbolj brana šport in horoskopi
Po navedbah Andreja Šterna iz LTFE-ja so na WAP-teletekstu največkrat brane športne strani in horoskopi, sledijo pa jim vremenske in prometne informacije ter aktualne novice. Kot je poudaril za MMC, se zaradi vse večje uporabe sistem posredovanja strani na mobilne telefone neprestano nadgrajuje, zato lahko uporabniki že kmalu pričakujejo večpredstavnostne novosti in razširitve teleteksta tudi na druge medije.

SMS storitve kmalu bolj povezane s TV programom
Podoben razvoj poteka tudi na področju SMS storitev, kjer se poleg že uveljavljenih storitev klepetalnice, glasovanj in zabavnih vsebin na teletekstu obetajo zanimivosti, povezane s televizijskim programom v živo.