Posameznik bo lahko v 24 urah v medmrežje  preko e-točke priklopljen največ dve uri, omejena pa bo tudi hitrost prenosa. Foto: EPA
Posameznik bo lahko v 24 urah v medmrežje preko e-točke priklopljen največ dve uri, omejena pa bo tudi hitrost prenosa. Foto: EPA

Za zdaj je na voljo deset tovrstnih točk v središču mesta, na sedežu MOM-a v Mestnem parku, na Trgu svobode in Trgu generala Maistra, Grajskem trgu, pri frančiškanski cerkvi, na stadionu Ljudski vrt, na Slomškovem trgu pri pošti, Glavnem trgu pri sedežu Elekrta Maribor in dve pod Pohorjem, pri Pohorski kavarni in pri vzpenjači.

Posamezno vstopno točko lahko naenkrat uporablja 50 uporabnikov, povezavo pa zagotavljajo mariborski spletni ponudniki. Vsak uporabnik je v 24 urah lahko na medmrežju prijavljen največ dve uri, omejena pa je tudi hitrost prenosa podatkov.

Na drugi stopnji projekta bodo ponudbo brezplačnih e-točk razširili zunaj ožjega mestnega jedra, načrtujejo pa vzpostavitev približno 30 novih točk.

So pa v Mariboru na večje trge namestili kamere, s pomočjo katerih lahko obiskovalci spletne strani Mestne občine Maribor v živo, 24 ur na dan, spremljajo dogajanje. V prihodnje pa načrtujejo namestitev kamer tudi drugod po mestu.

A. M.