Tekmovanja se je letos udeležilo več kot 350.000 študentov iz 183 držav, finala v New Yorku pa 124 najboljših ekip iz 73 držav. Foto: MMC RTV SLO
Tekmovanja se je letos udeležilo več kot 350.000 študentov iz 183 držav, finala v New Yorku pa 124 najboljših ekip iz 73 držav. Foto: MMC RTV SLO

pod okriljem Microsofta v New Yorku uvrstila med 18 najboljših v kategoriji razvoja programske opreme.

Tekmovanja se je letos udeležilo več kot 350.000 študentov iz 183 držav, finala v New Yorku pa 124 najboljših ekip iz 73 držav. Ekipa 2ndSight se je uvrstila med 18 najboljših v kategoriji razvoja programske opreme, v veliki finale, ki bo v torek, pa so se uvrstile ekipe Irske, Nova Zelandije, Romunije, Jordanije, Kitajske in ZDA, so sporočili iz Microsofta Slovenije.

Mariborčani predstavili rešitev za slepe in slabovidne
Člani ekipe 2ndSight Blaž Magdič, Tine Poštuvan, Luka Topolovec in Žan Markan z mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko so pod mentorstvom Mateje Verlič Slovenijo zastopali z rešitvijo, ki bo slepim in slabovidnim olajšala vsakodnevno življenje z uporabo zanje prilagojenih pametnih telefonov.

Tematiko za ideje črpajo iz milenijskih ciljev ZN-a
Imagine Cup je mednarodno študentsko tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujoči tekmujejo v devetih kategorijah, in sicer v razvoju programske opreme, razvoju vgradnih rešitev, razvoju iger, digitalnih medijih, razvoju aplikacij za Windows Phone 7, združljivostnem izzivu, IT-izzivu, izzivu Orchard in izzivu Windows 7 Touch.

Tematiko za svoje ideje študentje črpajo iz milenijskih ciljev Združenih narodov, tudi letos pa tekmovanje spremlja slogan: "Predstavljajte si svet, v katerem tehnologija pripomore k reševanju najtežjih problemov."

Slovenski izbor za Imagine Cup 2011 je organiziral Microsoftov inovacijski center Slovenije skupaj s soorganizatorjem, Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem.

Pokrovitelji so Microsoft, Adria Airways, Collegium in Contrugli Business School, partner pa podjetje Consalta. Mednarodno promocijo zmagovalne skupine in projekta je omogočila Agencija RS za raziskovalno dejavnost. Izvedbo nagradnega natečaja je delno financiralo tudi ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije.