Direktor Amisa Boštjan Košak je o ciljih glede deleža oziroma števila naročnikov skrivnosten. Foto: Amis
Direktor Amisa Boštjan Košak je o ciljih glede deleža oziroma števila naročnikov skrivnosten. Foto: Amis

Za gostovanje v omrežju Simobila so se odločili zaradi "njegovih dolgoletnih izkušenj na področju mobilne telefonije in njihovega kakovostnega omrežja", je na novinarski konferenci pojasnil direktor Amisa Boštjan Košak.

Amis dodal ugodnosti Simobilov ponudbi
Izbranim paketom iz Simobilove ponudbe so dodali določene ugodnosti: brezplačne klice med stacionarnim omrežjem Amis in mobilnim omrežjem Simobil, brezplačen mobilni dostop do vsebin, podatkov in storitev na Amisovem omrežju ter 101 megabajtov brezplačnega dodatnega prenosa podatkov mesečno.

Ponujajo tudi storitev shranjevanja podatkov v oblaku Amis Album, kjer lahko uporabnik varno in preprosto, brez omejitve količine podatkov shranjuje fotografije, filme, glasbo in druge datoteke.

Spomladi naj bi začeli komercialno ponujati tudi storitev mobilne televizije AmisTV, ki bo na voljo na mobilnih napravah z operacijskima sistemoma Android ali Ios.

V mobilno telefonijo tudi Telemach?
Vodilni delež na slovenskem trgu mobilne telefonije je Telekom Slovenije, ki nastopa z blagovno znamko Mobitel. Sledi Simobil, na tretjem mestu je Tušmobil. Za njimi so še Debitel, Izimobil in T-2.

Zdaj se jim pridružuje še Amis, že dlje časa pa se govori tudi o tem, da naj bi se v mobilno telefonijo podal tudi največji kabelski operater v Sloveniji Telemach.