Glede na raziskavo Raba interneta v Sloveniji (RIS) je medmrežje leta 2007 uporabljalo 953.000 ljudi, kar je nekoliko več, kot v svojem poročilu ugotavlja Statistični urad (ta je ugotavljal, da ga uporablja 53 odstotkov Slovencev). Leta 1996, ko so RIS prvič izvedli, je medmrežje uporabljalo le 63.000 ljudi, to so 4 odstotki prebivalcev Slovenije.

Najbolj obiskana spletna stran je po podatkih RIS-a Google, sledi pa ji Najdi.si. Med desetimi najbolj obiskanimi je tudi spletni portal MMC-ja RTV Slovenija, ki vsak mesec doseže 35 odstotkov uporabnikov. Na lestvico najbolj obiskanih desetih sta se letos uvrstila tudi YouTube in Wikipedia.

Spletni portal MMC-ja RTV Slovenija je glede na raziskavo RIS-a, tudi stran, ki ji je najbolj zrasla obiskanost v primerjavi z letom 2006 - za kar 51 odstotkov.

Slovenija je tako glede rabe medmrežja v okviru povprečja Evropske unije, vendar pa se je v zadnjem letu v primerjavi z drugimi članicami rast uporabnikov znižala - povprečno namreč raste za okoli 5 odstotkov. Po podatkih Eurostata je bilo v Sloveniji leta 2007 v povprečju 52 odstotkov tedenskih uporabnikov, v EU-ju pa 59 odstotkov.