Portal Moja generacija je namenjen starejšim bralkam in bralcem. Foto: MMC RTV SLO
Portal Moja generacija je namenjen starejšim bralkam in bralcem. Foto: MMC RTV SLO
Upokojenci
Na spletnem portalu Moja generacija bomo pod drobnogled vzeli različne teme, ki zanimajo starejše: od pokojnin do odnosov z vnuki. Foto: MMC RTV SLO

Na portalu Moja generacija pripravljamo pester nabor novic s poudarkom na vsebinah, ki zanimajo bralke in bralce po 60. letu. Njim smo prilagodili tudi vidno podobo portala: večje črke in razmik med njimi omogočajo lažje branje, preprost meni in prehod med sklopi novice pa lažjo uporabo portala.

Kako lahko poskrbim za varno starost v finančnem smislu? Kako se prilagoditi na to, da so vsi otroci od doma in sva po 30 letih sama? Poskrbeti moram za gibanje, pa ne vem, kaj je najboljše za moje boleče sklepe? Kako naj pozimi skrbim za svoje orhideje? Kako naj navežem stik z odtujeno sestro? Zdravnik pravi, da moram zaradi diabetesa na strogo dieto. Kaj sploh lahko jem?

To je le nekaj vprašanj, na katere bomo iskali odgovore na novem spletnem portalu, pri tem pa bomo sodelovali s številnimi strokovnjaki z različnih področij. Pomembno mesto želimo nameniti ljudem, ki so s svojim delom in razmišljanjem pomembno oblikovali širšo družbo in posameznikom, za katere starost ni ovira, temveč so se v zrelih letih lotili uresničevanja različnih sanj, od skoka s padalom do učenja tanga.

Različne novice za kakovostno starost
Na portalu bomo veliko pozornosti namenili novostim na področju zdravja, prehrane, rekreacije in nasvetov, pozabili pa nismo niti na kulturne, zabavne in športne vsebine. Osvetlili bomo različne psihološke teme: od raziskovanja odnosov med starejšimi in mlajšimi, starimi starši in vnuki, do tega, kako se spopasti z osamljenostjo in boleznijo.

Seveda ne bodo manjkale tudi osnovne informacije o dnevnopolitičnih temah, vremenu in prometu, a tudi tam se bomo osredotočili na teme, ki v ospredje postavljajo položaj starejših.

Bralce vabimo k branju novih vsebin, veseli pa bomo tudi vseh pripomb in nasvetov, za katere vas prosimo, da jih pošljete na elektronski naslov: moja.generacija@rtvslo.si. Seveda nismo pozabili tudi na stran na Facebooku Moja generacija.