Prek aplikacije so tako uporabnikom na voljo arhiv radijskih in televizijskih oddaj, arhiv videonovic in iskalnik po oddajah. Za povečavo kliknite na sliko. Foto: MMC RTV SLO
Prek aplikacije so tako uporabnikom na voljo arhiv radijskih in televizijskih oddaj, arhiv videonovic in iskalnik po oddajah. Za povečavo kliknite na sliko. Foto: MMC RTV SLO

Aplikacija omogoča uporabo obstoječega spletnega multimedijskega predvajalnika za ogled avdio- in videoarhiva prek naprednejših TV-sprejemnikov, ki omogočajo dostop do spleta in vključujejo podporo za aplikacije.

Uporabnikom na voljo arhiv RTV-ja
Prek aplikacije so tako uporabnikom na voljo arhiv radijskih in televizijskih oddaj, arhiv videonovic in iskalnik po oddajah. Aplikacija je trenutno podprta na naprednih TV-sprejemnikih proizvajalcev Philips in Sharp, v nekaj mesecih pa bo na voljo tudi za TV-sprejemnike drugih večjih proizvajalcev.

Gre za prvo v nizu aplikacij, ki sledijo standardom hibridne televizije, kjer gre za integracijo radiotelevizije in spleta na TV-sprejemnikih. Standarde hibridne televizije uvajajo vsi pomembnejši proizvajalci TV-sprejemnikov in vrsta radiotelevizijskih postaj ob podpori organizacij s področja radiodifuzije vključno z Evropsko radiotelevizijsko zvezo (EBU).

Ker Radiotelevizija Slovenija v okviru razvojnih projektov sledi razvoju na tem področju, namerava uporabnikom v prihodnje ponuditi še več tovrstnih interaktivnih multimedijskih aplikacij.

Na TV tudi Twitter, Facebook, Youtube
Integracija radiotelevizije in spleta v zadnjem času doživlja velik razmah. V Evropi je na tem področju vodilna Nemčija, kjer lastne aplikacije ponujajo tako nacionalki kot večina komercialnih televizij (več kot deset TV-kanalov ponuja dobrih 60 aplikacij). Sledijo Francija, Španija in Avstrija.

Poleg RTV-hiš so mnoge aplikacije prispevala tudi druga podjetja iz sveta informiranja, spleta in zabave (npr. Twitter, Facebook, Youtube). Medtem ko prve ponujajo predvsem aplikacije za interaktivno pregledovanje sporedov, dostop do arhivov oddaj in pregledovanje multimedijskih vsebin, druge omogočajo uporabnikom dostop do novic, športnih rezultatov, glasbe, nakupovanja, komuniciranja, družabnih omrežij in podobno.