Namestitev aplikacije vas bo stala 0,79 evra, nadaljnje posodobitve pa bodo brezplačne. Foto: Reuters
Namestitev aplikacije vas bo stala 0,79 evra, nadaljnje posodobitve pa bodo brezplačne. Foto: Reuters

Vatikanski svet za družbeno komunikacijo je navdušen nad aplikacijo, imenovano iBreviary (brevir), ki sta jo ustvarila italijanski duhovnik Paolo Padrini in italijanski spletni oblikovalec. Aplikacija vključuje brevir v italijanščini, angleščini, španščini, fancoščini in latinščini, v prihodnje pa bo na voljo tudi v portugalščini in nemščini. Aplikacija ponuja molitve dnevnih maš in tudi številne druge molitve.

Sprva je bila na voljo brezplačna testna različica, ki si jo je naložilo okoli 10.000 uporabnikov, zdaj pa je že na voljo uradna različica, ki stane 0,79 evra, posodobitve pa bodo brezplačne. Zbrani denar bo podarjen v dobrodelne namene.

Monsignor Paul Tighe, tajnik Sveta za družbeno komunikacijo, je dejal, da se Cerkev uči uporabljati nove tehnologije predvsem za evangelizacijo in posredovanje svojega sporočila svetu.

Papež Bendikt XVI. je iPod dobil leta 2006. Da se zaveda pomembnosti sodobne tehnologije pri stiku z mladimi, pa je dokazal na svetovnem dnevu mladih v Sydneyju, ko je vsem prijavljenim romarjem poslal SMS-sporočilo s podpisom BXVI.

A. M.