Nenavadna skalna formacija na Marsu. Foto: Nasa
Nenavadna skalna formacija na Marsu. Foto: Nasa

Fotografija je bila posneta 7. maja, iz Nase pa je še niso komentirali, pišejo pa pri Viceu, da morajo žal razočarati bralce in da skoraj zagotovo to niso vesoljska vrata v podzemno svetišče Marsovcev, ampak je bolj verjetno, da je to manjša skalna formacija naravnega izvora.

Curiosity se trenutno vzpenja na Sharp, goro, ki se dviga do višine 5486 metrov od vznožja kraterja Gale, kjer je rover pristal avgusta 2012.

Posnetek nenavadne odprtine je nastal na pobočju, imenovanem Greenheugh timpanon, ki je posejan s formacijami, ki spominjajo na luske plazilcev.

Rover že mesece previdno obdeluje to območje v prizadevanju, da bi se počasi vzpel na starodavno marsovsko goro, čeprav ni kaj dosti verjetno, da bi mu dejansko uspelo osvojiti vrh, navaja Vice.

Formacija v obliki vrat je zgolj zadnja v seriji čudnih nezemljanskih formacij, ki so jih v tem desetletju opazili raziskovalci in burijo domišljijo opazovalcev.

Pred dnevi so tako precej pozornosti pritegnili novi posnetki več sto kilometrov dolgih raz na zahodni polobli Marsa, ki spominjajo na praske orjaških krempljev.