Foto: Inženirska zbornica Slovenije
Foto: Inženirska zbornica Slovenije

Inženirska zbornica je ob dnevu zbornice pozdravila 155 novih članov. Na zbornici pravijo, da IZS predstavlja in varuje interese stroke in je posvetovalni organ državnih organov, državne uprave in univerz ter šteje sedem tisoč članov.

Na dnevu zbornice je podelila nagrado za inženirsko odličnost, ki je najvišje strokovno priznanje zbornice. Iz rok predsednika zbornice Črtomirja Remca in ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek jo je prejel Vojkan Jovičić.

"Je vrhunski gradbeni inženir, projektant 17 avtocestnih in železniških predorov v Sloveniji in tujini, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov. Je projektant, ki je s svojo odličnostjo pri projektiranju predorov, podzemnih objektov in geotehničnih konstrukcij udejanjil povezanost strok geologije, geomehanike, geotehnike, mehanike kamnin in rudarstva. Je eden redkih projektantov, ki je tudi odličen na pedagoškem ter znanstvenoraziskovalnem področju. To dokazuje 663 citatov v njegovih več kot 70 znanstvenih člankih," so zapisali v obrazložitvi.

"Dan Inženirske zbornice Slovenije je praznik stroke in izjemna priložnost za povezovanje znanosti ter gospodarstva. Inženirska stroka ima veliko obrazov, prav vsi pa pomembno prispevajo k razvoju in tudi obnovi Slovenije. Izjemno nas veseli, da se v imenik pooblaščenih inženirjev tudi letos vpisuje več kot 150 novih članic in članov zbornice, še posebej pa pozdravljamo letošnjega prejemnika nagrade za inženirsko odličnost," pa je ob tej priložnosti povedala Bratušek.