Univerza v Ljubljani kot celota je po šanghajski lestvici uvrščena med 500 najboljših na svetu. Foto: BoBo
Univerza v Ljubljani kot celota je po šanghajski lestvici uvrščena med 500 najboljših na svetu. Foto: BoBo

Fakulteti za strojništvo je agencija ASIIN, ki spada med najpomembnejše institucije za zagotavljanje kakovosti študijskih programov s področij tehnike, računalništva, naravoslovja in matematike v Evropi, potrdila študijske programe strojništva I. in II. stopnje, so zapisali na fakulteti.

Poleg osnovne akreditacije pa je bila programom stojne fakultete podeljena še prestižna akreditacija, ki izenačuje diplomo ljubljanske fakultete za strojništvo z diplomami drugih evropskih šol.

"Prejeti akreditaciji pomenita potrditev bolonjskega procesa na najvišji evropski ravni in prinašata diplomantom strojništva status evropskega inženirja," so poudarili na fakulteti.

Ljubljanska ekonomska fakulteta pa je po obisku akreditacijske komisije EQUIS dobila potrditev, da ostaja med 88 (od 13.611) poslovnimi šolami v svetu, ki ustrezajo najstrožjim akreditacijskim merilom te najpomembnejše evropske akreditacije in merilom AACSB-ja, ki je najpomembnejša ameriška akreditacija, so sporočili s fakultete.

Ob tem dodajajo, da jih veseli, da je kljub težavnemu položaju, v katerem je trenutno visoko šolstvo, njihovi fakulteti uspelo kakovost izboljšati na vseh področjih.