Foto:
Foto:
France Prešeren
Presenetljivo tudi France Prešeren še vedno navdušuje Slovence. Foto: RTV SLO

Med drugimi najbolj iskanimi besedami so vreme, telefonski imenik, seks, zavod za zaposlovanje, horoskop in druge.

Na vrhu dve zajčici
Najbolj "iskana" ženska leta 2006 je Nina Osenar, sledita pa ji Alma Brdžanovič in Severina. Najbolj "iskan" moški, ki je hkrati tudi najbolj "iskan" športnik, je Ronaldinho, drugo mesto si je prislužil Anžej Dežan, na tretjem mestu pa je presenetljivo največji slovenski pesnik France Prešeren.

Med športniki, katerih ime se je največkrat znašlo na strani iskalnika Najdi. si, sta poleg Ronaldinha še Cristiano Ronaldo in slovenska dama belih strmin Tina Maze.

Atomik Harmonik absolutni zmagovalci
Pri Najdi.si so Izmerili tudi priljubljenost glasbenikov, igralcev, podjetij in politikov. Najbolj "iskana" skupina v Sloveniji so Atomik Harmonik, ki so za sabo pustili Severino in Sašo Lendero.

Najbolj "iskana" igralca sta Angelina Jolie, ki je svojega moža Brada Pitta premagala za kar 10.000 iskanj, na tretjem mestu pa je Jessica Alba. Raziskava je pokazala tudi, da so se Slovenci najpogosteje informirali o Harryju Potterju, Naši mali kliniki in filmu Pirati s Karibov.

Tito še vedno živi v srcih Slovencev
Med politiki je najbolj "iskan" slovenski predsednik Janez Drnovšek, sledi pa mu nekdanji predsednik SFRJ Josip Broz - Tito. Na tretjem mestu se je znašel premier Janez Janša. Med najbolj "iskane" podjetnike se je uvrstil Zoran Janković, čeprav bi zdaj lahko kandidiral tudi v kategoriji politikov.