BBC je prejel webbyja za najboljšo novičarsko spletno stran. Foto: MMC RTV SLO
BBC je prejel webbyja za najboljšo novičarsko spletno stran. Foto: MMC RTV SLO

O nagradah odloča 600-članska Mednarodna akademija za digitalno umetnost in znanost, kipce, že 13. zapored, pa bodo dobitnikom uradno podelili na slovesnosti junija v New Yorku.

Spletna stran časnika New York Times je bila nagrajena za najboljši slog pisanja, kipec za najboljšo spletno stran časopisa pa jim je tokrat odnesel britanski Guardian, ki je bil v tej kategoriji nagrajen že štirikrat v zadnjih petih letih. Guardian ima po mnenju akademije tudi najboljše podcaste in najboljšo sekcijo o veri in duhovnosti.

Predvsem Američani in Britanci
Spletna stran časopisa Boston Globe, ki mu njegov lastnik, New York Times, grozi z ukinitvijo, je prejela webbyja za najboljšo fotografijo, britanski BBC pa za najboljšo novičarsko spletno stran v celoti in za sekcijo, posvečeno podnebnim spremembam.

Yahoojeva storitev za izmenjavo fotografij Flickr je prejela nagrado spletne skupnosti, Digg nagrado za spletno mreženje, Mint.com za finančne storitve, stran ESPN-ja pa za športne novice.

Webbyjeva osebnost leta je postal komik Jimmy Fallon, ki z oboževalci pogosto komunicira prek spleta, Twitterju pa je uspel preboj leta. Podelili so še nekaj drugih nagrad.

A. P.