HD Studio 1 - prvi v celoti opremljen s HD-tehnologijo Foto: MMC RTV SLO
HD Studio 1 - prvi v celoti opremljen s HD-tehnologijo Foto: MMC RTV SLO

Televizijski gledalci, ki imajo možnost sprejema HD-signala prek nekaterih kabelskih omrežij, bodo tako lahko spremljali HD-signal in uživali v "kakovostni sliki iz HD Studia 1", so zapisali v Službi za odnose z javnostmi na TV SLovenija.

Prvi večji projekt novega studia bo svetovno nogometno prvenstvo v Južnoafriški republiki junija in julija, ko si bodo gledalci poleg prenosa tekem v HD-kakovosti lahko ogledali tudi bogat spremljevalni program.

Studio sicer že deluje. RTV Slovenija prvi program TV SLO že oddaja tako v SD- (standardni) kot v HD-ločljivosti, in sicer s pretvorbo SD-signala v HD-signal. Tik pred svetovnim prvenstvom bo na enak način oddajal tudi drugi program televizije. Oddaje, narejene v HD-kakovosti, bodo na obeh programih predvajane v visokoločljivostnem formatu, preostale pa bodo še naprej pretvarjali iz SD-formata. V prihodnosti bodo v HD Studiu 1 snemali predvsem oddaje razvedrilnega programa.

Studio je opremljen s šestimi studijskimi HD-kamerami, video mešalno mizo s štirimi stopnjami mešanja, ki ima 68 vhodov in 6-kanalne 3D-videoefekte, so še sporočili iz RTV-jeve službe za odnose z javnostmi.