Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Na javni poziv se lahko prijavijo vsi, ki so kot upravičenci do otroškega dodatka uvrščeni v prvi dohodkovni razred in imajo vsaj enega osnovnošolskega otroka, je poročal Radio Slovenija.

V primeru, da imajo starši več otrok vključenih v osnovnošolsko izobraževanje, jim ne pripada več računalnikov, ampak pripada en računalnik na družino, je poročala TV Slovenija.

Sorodna novica AVK izvedel preiskave zaradi suma na prepovedan omejevalni sporazum glede nakupa računalnikov

"Pretiranega navala v fizični obliki ni. Je pa res, da smo vlagatelje pozivali, naj raje oddajajo po pošti, ravno zato, da tukaj ne bi bilo kakšnega zastoja. Pričakujemo, da bo več vlog zagotovo prispelo po pošti še v tem tednu. Do zdaj mislim, da jih imamo okoli dvajset. Vloge naj bodo popolne, se pravi, izpolnjena naj bodo vsa polja, naj ne manjka niti podpis, zato da sami postopki ne trajajo predolgo," je povedala direktorica sklada Barbara Leder.

"Če kdo ne ve, v katero skupino je uvrščen najboljše, da preveri pri centru za socialno delo, pa mu bodo razložili, ker se to vidi iz odločbe," je še povedala Barbara Leder.

Vlogo je mogoče oddati osebno na sedežu preživninskega sklada ali po pošti. Zadnji dan za oddajo je 22. junij. Računalnike bodo razdelili po principu kdor prej pride, prej melje. Izbrani prijavitelji bodo po pošti prejeli odločbo od dodelitvi prenosnika v izposojo, skupaj z navodili za uporabo. Izposoja bo trajala dve leti. "Po dveh letih lahko upravičenci oddajo vlogo za podaljšanje in potem preidejo v trajno last. Operacijski sistem je odprtokoden operacijski sistem skladno s strategijo Digitalna Slovenija 2030," je za TV Slovenija pojasnila ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.

Državni prenosniki na voljo za izposojo