Dinoirjevi je obraz zmaličil njen labradorec. Foto: Reuters
Dinoirjevi je obraz zmaličil njen labradorec. Foto: Reuters
Dinoire Isabelle
Prva pacientka, ki so ji delno presadili obraz, se je zahvalila družini umrle darovalke. Ta ji je dala nov nos, ustnice in brado. Foto: EPA

Med novinarsko konferenco v Amiensu se je 39-letna Isabelle Dinoire zahvalila družini umrle ženske, ki je Isabell darovala ustnice, nos in brado, in povedala, da ima zdaj takšen obraz kot drugi ljudje.

Čeprav lahko normalno je, ima še težave z razločnim izgovarjanjem besed ter odpiranjem in zapiranjem ust.

Prva presaditev obraza na svetu
Zdravniki, ki so ji med 15-urno operacijo kot prvemu človeku na svetu presadili obraz, so z okrevanjem zadovoljni, pacientka pa je zdaj kljub njihovemu negodovanju začela celo znova kaditi.

Dinoirjevi je obraz popolnoma razmesaril njen pes, medtem ko je zaspala s pomočjo uspavalnih tablet, je poročal CNN. Isabelle je dejala, da je bilo tisto obdobje zanjo še posebej težko, zato je vzela več uspavalnih tablet. Ko se je zbudila, je poskušala prižgati cigareto, vendar ji ni bilo jasno, zakaj je ne more obdržati med ustnicama. Šele ob pogledu v ogledalo se je zavedla, da je njen obraz razmesarjen. Po posvetu z zdravnikom se je odločila za plastično operacijo, vendar je trajalo šest mesecev, da so našli primerno darovalko.

Dinoirjeva je že podpisala pogodbe za knjigo, dokumentarec in film, skupaj vredno okoli milijon dolarjev.