Z vrta na mizo
slice
Video: Skutna juha, frika, ocvrta soška postrv in skutni cmočki
Recepti iz 9. oddaje Z vrta na mizo, 17. december 2016 ob 18:29 Za skutno juho potrebujemo: krompir, sladka smetana, albuminska skuta, sirotka, sir, oljčno olje, orehi, svež drobnjak. Krompir operemo in narežemo na majhne koščke ter ga skuhamo v osoljeni vodi.
Video: Ombolo z omako iz kakija
10. december 2016 ob 18:37 Sestavine: polsuh ombolo, maslo, kaki, šalotka, gorčica, cikorija, oljčno olje, česen, svež žajbelj, koromač.
Video: Pečeno kislo zelje s pirino kašo in svinjskim vratom
3. december 2016 ob 18:40 Sestavine: kislo zelje, svinjski vrat, pirina kaša, sušena zelenjava, zeliščna sol, oljčno olje, sol. Pirino kašo splaknemo s hladno vodo in jo stresemo v osoljeno vrelo vodo.
Piščančje prsi z oljkami in zelenjavo v merlotu, solata s prelivom iz lešnikov in mandarin
26. november 2016 ob 18:31 Za piščančje prsi z oljkami in zelenjavo v merlotu potrebujemo: piščančje prsi, oljčno olje, vložene oljke, korenje, različno papriko, šalotko, česen, brokoli, paradižnik, stebelno zeleno, por, ...
Pljučna tagliata s tartufi, sveže testenine s tartufi in sladoled s tartufi
1
12. november 2016 ob 18:26 Za pljučno tagliato s tartufi potrebujemo: goveja pljučna pečenka, sveži tartufi, rukola, parmezan, oljčno olje, oljke, pašteta iz oljk in tartufov, sol.
Česnova juha s šampinjoni in odojek s tepkino omako Za česnovo juho potrebujemo: česen, šalotko ali mlado čebulo, krompir, timijan, drobnjak, šampinjone, jajce, sladko smetano, sol, oljčno olje. Šalotko popražimo na oljčnem olju. Posolimo.
Kuharski mojster tudi to jesen po Sloveniji s premično kuhinjo Z jesenskimi dobrotami obogatena kulinarična oddaja Z vrta na mizo se z novo sezono vrača na Televizijo Slovenija.
Video: Pohorski lonec in piščančja stegna z blitvo Sestavine za pohorski lonec: ješprenj, fižol, svinjina, govedina, dimljen svinjski vrat, čebula, česen, rumeno in rdeče korenje, glava zelja, sušeni majaron, lovorjev list, svež peteršilj, oljčno ...
Video: Porova pita in piščančja obara Sestavine za porovo pito: za testo potrebujete gladko moko, sol, vodo. Za nadev pa: 1 kg sveže skute, kislo smetano, sir, 1 kg pora, sveži timijan, 5 jajc, oljčno olje, sol. Zamesimo testo.
2
Treviški radič s frtaljo, potrebušina z belo polento in kakijev biskvit s hruškami Sestavine za treviški radič z zeliščno frtaljo in decembrski regrat: siljen radič, regrat, prepeličja jajca, ocvirki, panceta, fižol, krompir, svež: peteršilj, drobnjak, koper, oljčno olje, sol, kis.
Štruklji z ajdovo kašo, rimska enolončnica in oslovski ragu Sestavine za štruklje z ajdovo kašo - testo: 50 dag moke za vlečeno testo, 3 žlice olja, ščep soli, 1 jajce, približno 3 dcl mlačne vode.
2
Klapavice, kruh, brancin na zelenjavi in kakijeva strjenka Sestavine za klapavice: klapavice, oljčno olje, česen, svež peteršilj, malvazija, krušne drobtine. Školjke speremo pod tekočo vodo.
2
Zvitki lardo, kopun na svežih rezancih in kare mangalice Sestavine za zvitke lardo: slanina lardo, jetra prašičev mangalice, šalotka, česen, pastinak, suhe slive, por, buča hokaido, svež majaron, oljčno olje, maslo.
2
File postrvi z ješprenjem, svinjski vrat v medeno-gorčični omaki in kločevi nudeljni Sestavine za file postrvi z ješprenjem: file postrvi, ješprenj, fižol, stročji fižol, rdeča čebula, svež timijan, različne gobe, sveža rdeča pesa, oljčno olje, sol. Ješprenj skuhamo na zob.
Bobiči, fuži in fige Sestavine za bobiče: stročji fižol, sveža koruza, krompir, dimljena slanina, olivno olje, čebula, česen, korenje, gomolj zelene, paradižnik, sol, sveži timijan, sveži majaron.
3

Kazalo