Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Koda Pri 150 tisoč evrih posojila prihranil 89 tisočakov obresti

30.03.2021

»Če kdaj, je zdaj pravi čas, da pogledamo, kakšna je naša obrestna mera, kar lahko ponazorim s primerom: pri stanovanjskem posojilu v višini 150 tisoč evrov za dobo 25 let je razlika 89 tisoč evrov,« je povedala finančna svetovalka Ana Vezovišek.

Koda Tretjine oblačil nikoli ne oblečemo

23.03.2021

V Sloveniji smo leta 2019 zavrgli dobrih 25 tisoč ton oblačil oziroma 12 celih 3 kg na prebivalca. Ključni vzroki za to so povezani s hitro modo, za katero so značilne nizke cene, slaba kakovost oblačil in hiperprodukcija.

Koda Nakup rabljenega vozila: na znani nemški spletni strani kar petina oglasov zavajajočih

16.03.2021

Po hudem trčenju so vozilo BMW M3 v ZDA prodali za 8000 evrov in odpeljali v Litvo, kjer so ga popravili. Zdaj je v Nemčiji na prodaj za slabih 40 tisočakov. Tako poškodovan avto bi bil ob vnovičnem trčenju še nevarnejši, opozarja Marko Ferlin.

Koda Več kot 11.000 evrov za m2 stanovanja v Ljubljani

09.03.2021

Zaradi preskromne ponudbe novih stanovanj se močno višajo cene rabljenih. Preverili smo, kje so cene nepremičnin lani najbolj poskočile in zakaj se napovedi o padcu cen ob začetku epidemije, ko se je nepremičninski trg dobesedno ustavil, niso uresničile.

Zdravje Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

02.03.2021

Epidemija novega koronavirusa je na plano privabila številne goljufe, ki poskušajo na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po oderuških cenah ponujale zaščitno opremo.

Koda Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

13.10.2020

Vse več kupcev v trgovinah išče slovenske pridelke, zanje so pripravljeni tudi več plačati. A kmetje opozarjajo, da od višjih cen v trgovinah nimajo nič. Še več, odkupne cene kmetijskih pridelkov so tako nizke, da se vse več kmetov opušča kmetovanje.

Koda Cene goriva se že spreminjajo

06.10.2020

Potrošniki se bomo morali navaditi, da se bodo cene naftnih derivatov lahko vsak dan spreminjale in da tudi ne bodo na vseh bencinskih servisih enake.

Koda Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

29.09.2020

Združenje Frank je zaradi zavajajoče in agresivne poslovne prakse bank, ki so tržile posojila v švicarskih frankih, na Tržni inšpektorat RS in Banko Slovenije poslalo prijavo kršitev zoper deset bank in Združenje bank Slovenije.

Koda Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

22.09.2020

Tekma za razvoj cepiva proti covidu-19 je v polnem teku. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije farmacevtska podjetja trenutno razvijajo in testirajo 146 cepiv, 36 jih je že v različnih kliničnih fazah testiranja.

Koda Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

15.09.2020

Že pred epidemijo novega koronavirusa je bilo marsikje težko priti do osebnega zdravnika, zdaj pa je to ponekod skoraj nemogoče. Telefoni zvonijo v prazno ali pa so zasedeni, bolnikov brez vnaprej dogovorjenega termina v zdravstvene domove ne spuščajo.

Koda V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

08.09.2020

V Sloveniji primanjkuje vsaj 10 tisoč stanovanj za najem, po neuradnih ocenah celo dvakrat do trikrat toliko, največ v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kranju. Bodo napovedane spremembe zakonodaje odpravile drastično pomanjkanje najemnih stanovanj?

Koda Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

01.09.2020

Marsikomu je uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam prekrižala načrte. Kakšne pravice imajo tisti, ki so si dopust organizirali sami, in kakšne tisti, ki so počitnice rezervirali pri turistični agenciji? Odgovori v oddaji Koda ob 17.30 na prvem.

Stran 14 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov