Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Koda Številni potrošniki imajo težave pri uveljavljanju pravic potnikov

20.08.2020

Potrošnikom, ki so zavrnili ponujeni vavčer in od letalskega prevoznika zahtevali vračilo kupnine, na EPC svetujejo, da počakajo najmanj osem tednov na odgovor prevoznika, in v kolikor ta vračilo odobri, pa še nadaljnjih osem tednov na izplačilo denarja.

Koda Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

16.06.2020

Varnostni ukrepi zaradi novega koronavirus so v posameznih državah različni, kar utegne povzročiti nemalo težav. Iz Nemčije in Avstrije lahko turistični avtobus na primer pripelje 55 potnikov, pri nas pa priporočila NIJZ-JA dovoljujejo največ 20 potnikov.

Koda Nekatere banke odlog odplačevanja posojil zaradi epidemije pošteno zaračunajo

09.06.2020

Marsikateri posojilojemalec zaradi izpada dohodka med epidemijo posojila ne more več odplačevati. Država je zato sprejela zakon, ki omogoča odlog plačila obveznosti, a nekatere banke za to zaračunavajo.

Koda Kdaj in kako bomo lahko unovčili turistične bone?

02.06.2020

Vlada želi pomagati turizmu, zato se je odločila uvesti turistične bone, s katerimi bi rada prebivalce spodbudila k počitnikovanju doma. Boni naj bi začeli veljati najkasneje sredi junija, a tako ponudniki kot državljani imajo še precej vprašanj.

Koda Kako dolgo bomo po novem čakali na zobozdravnika

26.05.2020

Sredi maja se je ‒ ob spoštovanju strogih varnostnih protokolov ‒ delo v zobozdravstvenih ambulantah znova začelo. Pozanimali smo se, koliko se bodo zaradi dodatnih varnostnih ukrepov podaljšale čakalne vrste, imajo zobozdravniki dovolj zaščitne opreme?

Koda Se vam zdi, da za enak znesek v trgovini dobite manj kot pred epidemijo?

19.05.2020

Epidemija koronavirusa je marsikaj postavila na glavo, med krizo so cene nekaterih izdelkov - predvsem zaščitne opreme in dezinfekcijskih sredstev - močno poskočile. Kaj pa se je v zadnjih dveh mesecih dogajalo s cenami storitev, nepremičnin in hrane?

Koda Položnice za razkuževanje stavb – zneski se razlikujejo do 200 odstotkov

12.05.2020

Del stroke dvomi v učinkovitost odloka o razkuževanju večstanovanjskih stavb, saj pravega nadzora nad izvajanjem odloka ni. Tudi zato združenja etažnih lastnikov, podobnega mnenja pa so tudi upravniki, pozivajo vlado, naj odlok ukine.

Koda Ste vplačali turistični aranžma? Čaka vas vrednotnica

05.05.2020

Turizem je ena izmed najbolj prizadetih gospodarskih panog zaradi pandemije, ki pa je močno udarila tudi po potrošnikih. Marsikdo je že vplačal počitnice, ki so bile odpovedane. Kako v takih primerih?

Koda Neprofitna stanovanja nekaterim socialno ogroženim nedosegljiva. Je kriv sistem točkovanja?

10.03.2020

Na zadnji razpis ljubljanskega stanovanjskega sklada se je prijavilo 3337 prosilcev, na voljo pa je 300 stanovanj. Zato brez strehe nad glavo ostane marsikdo, ki druge rešitve nima. Med njimi so tudi starejši invalidi.

Stran 15 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov