Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Valenčič

Afrika Afrika hiti z digitalno preobrazbo in drvi v brezgotovinsko družbo

19.01.2022

Afrika je med vodilnimi na svetu pri uvajanju brezgotovinskega plačevanja, kar se je med pandemijo še okrepilo in dalo pospešek digitalni revoluciji, ki jo doživlja celina na krilih mobilne industrije in novih tehnoloških rešitev na številnih področjih.

Afrika Kitajska z novo triletko v Afriki opušča velike infrastrukturne projekte

26.12.2021

Čeprav z letošnjega kitajsko-afriškega foruma v nasprotju s preteklostjo niso prišle napovedi o obsežnih kitajskih naložbah v afriško infrastrukturo, pa Kitajska vseeno še naprej utrjuje navzočnost v Afriki in ostaja njen najpomembnejši svetovni partner.

Afrika "Evropa lovi zadnji vlak za tesnejše poslovno povezovanje z Afriko"

29.11.2021

Vzhodna Afrika je še zadnji vir zdrave hrane in zdravih sestavin, pravi Mateja Dermastia, ki se v Afriki ukvarja s transparentnostjo vrednostnih verig v kmetijstvu, katerega potencial presega okvirje afriške celine.

Alpinizem Vzpon na Tsoboje: "Namesto smer Stražar-Marčič sva si rekla, naj bo Slovenska direktna"

13.11.2021

Slovenska alpinista Luka Stražar in Nejc Marčič po vrnitvi z uspešne odprave v Nepalu, kjer sta po prvenstveni smeri osvojila 6680 metrov visoki vrh Tsoboje, ugotavljata, da se v plezanju res dobro razumeta, zato so tudi priprave na tak vzpon lahke.

Afrika DR Kongo na valu kobaltove mrzlice po boljše rudarske pogodbe s Kitajsko

24.10.2021

Več milijard dolarjev vreden dogovor med Kitajsko in Demokratično republiko Kongo o vlaganjih v infrastrukturo v zameno za rudna bogastva so opevali kot posel stoletja, od katerega so večinoma ostale obljube, kritike in pozivi k reviziji pogodb.

Afrika Preplah v Evropi zaradi morebitnega prihoda ruskih plačancev v Mali

03.10.2021

Z namero vojaške hunte v Maliju, da v državo pripelje ruske plačance, se je v središču pozornosti znova znašla skrivnostna ruska varnostna družba Wagner, medtem ko so v Evropi začeli zvoniti alarmi pred naraščajočim ruskim vplivom v Afriki.

Svet Severna Koreja nadaljuje izvajanje raketnih preizkusov

01.10.2021

Severna Koreja je opravila že drugi preizkus novega orožja v tem tednu. Po torkovi izstrelitvi rakete kratkega dosega je tokrat preizkusila novo protiletalsko raketo.

Alpinizem Jim Donini pri 76 letih še vedno prisega na nedotaknjene vrhove in prve vzpone

26.02.2020

“Vedno poskušam priti na vrh, sem alpinist, in to mi je pomembno,” pravi legendarni ameriški alpinist Jim Donini.

Alpinizem Slovenec Tomaž Rotar v odpravi za prvi zimski vzpon na K2

23.12.2019

V mednarodni odpravi, ki bo skušala opraviti prvi zimski vzpon na drugi najvišji vrh sveta K2, bo sodeloval tudi Slovenec Tomaž Rotar, ki je v zadnjih treh letih osvojil vse tri najvišje osemtisočake.

Svet "Ne imenujte je ubijalska gora, je počivališče izjemnih plezalcev"

18.03.2019

"Moj cilj sta Mummeryjevo rebro in direktna smer na vrh Nanga Parbata pozimi,” je dejal Daniele Nardi leta 2014 pred drugim zimskim poskusom na pakistanski osemtisočak. Letos je poskušal že petič, a skupaj s Tomom Ballardom za vedno ostal na gori.

Šport Zaradi napetosti z Indijo oteženo reševanje alpinistov na Nanga Parbatu

27.02.2019

V Pakistanu so sprožili reševalno akcijo, potem ko se z Nanga Parbata že od nedelje nista javila italijanski alpinist Daniele Nardi in njegov britanski soplezalec Tom Ballard, ki sta se na deveto najvišjo goro skušala povzpeti po grebenu Mummery.

Šport Kar dve odpravi odločeni opraviti prvi zimski vzpon na K2

24.12.2018

Pod drugo najvišjo goro na svetu bo tudi letošnjo zimo živahno, saj se bosta na 8611 metrov visoki K2 v Pakistanu skušali povzpeti dve odpravi in osvojiti še zadnji osemtisočak v zimski himalajski kroni.

Stran 3 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov