Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nika Arhar

Oder Testosteronska gangsterjada

15.11.2011

Kriminalni triler v dveh dejanjih, Splendid Jeana Geneta, je Senka Bulić na oder Mini teatra postavila kot izrazito fizično in energično koreografirano borbo s testosteronom nabitih mladcev.

Citat Renata Salecl

04.11.2011

Tisto, kar v drugem ljubimo in kar nas pritegne, je nekaj sublimnega, kar lahko zelo hitro postane objekt sovraštva, nasilja in gnusa. (v oddaji Osmi dan, 3. 11.)

Oder Bartlebyjevski "raje bi, da ne" kot imanentni dvom vsakogar

28.10.2011

Preprosti odgovor Bartlebyja, pisarja, njegova pasivna, a odločna vztrajnost v 'niču volje' je prepričala tako žirijo festivala Borštnikovo srečanje kot gledalce na včerajšnji »slavnostni« ...

Film in TV Klemen Dvornik: Snemal bi velike zgodovinske spektakle

04.10.2011

Film smo delali tako, da smo dali v njega vse, kar premoremo. Znanje, čas, poznanstva, neprespane noči in "švic" v potokih. Zgodba je zanimiva, igralci dobri, gledalcev pa ne podcenjuje.

Oder Meso, vojna, rokenrol, biljard in transvestiti

26.09.2011

Vpliv političnih realnosti preteklosti, preiskovanje družbene aktualnosti ter mešanica žalostnih zabavnih usod, mračnosti in ironije. Kontradiktorna realnost na gledališkem odru festivala Ex Ponto.

Drugo Foto: Nova podoba točke nič

11.09.2011

Bližajoča se desetletnica porušenja dvojčkov je pospešila preoblikovanje velike jame sredi New Yorka v spominsko prizorišče vsem žrtvam terorističnega napada.

Drugo Ciril Zlobec: Ponosen sem, da sem vedno ravnal v skladu s seboj

23.08.2011

Pesnik in politik, pri 86 letih še vedno dejaven premišljevalec družbe in živahen sogovornik, ki ga je skozi življenje vodila zvestoba lastnim etičnim prepričanjem.

Oder Biografija mame umetnosti performansa na odru

16.07.2011

Opera o življenju in delu Marine Abramović, ki jo je zasnoval in režiral Robert Wilson, na odru pa nastopijo Abramovićeva, Willem Dafoe in avantgardni Antony and the Johnsons, je bil napovedan kot ...

Razstave Razkošna in obrekovana francoska kraljica

14.07.2011

Po lanskoletnem gledališkem projektu Mateja Filipčiča bo avtor življenje Marije Antoanete predstavil tudi na razstavi v Mestni hiši.

Oder Tomaž Pandur: V Sloveniji nimam možnosti, razumevanja in spoštovanja

12.07.2011

Gledališki ustvarjalec, ki s svojim delom buri duhove. Drugače pri drznih "velikanih idej" niti ne gre. S svojim ustvarjalnim delom ruši pričakovanja in navdušuje po svetu, pri nas pa ga pogosteje ...

Oder Elizabetinski heroj v sodobni operi z akustičnim popom Damona Albarna

03.07.2011

Folkopera o znanstveniku, okultistu in svetovalcu Kraljice Elizabete I. Damona Albarna je bila premierno predstavljena na mednarodnem festivalu v Manchestru.

Razstave Krhke kamnite instalacije na Jurski obali

03.07.2011

Popolna preprostost ljudi najbolj začudi. To zagotovo velja za kamnite skulpture Adriana Graya, za katere se zdi, da kljubujejo gravitaciji.

Stran 11 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov