Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

Intervju Hauptman: Džez me je naučil predvsem to, da si dovolim napake

17.07.2021

"Zdaj si znam nekaj skuhati tudi, če nimam vseh sestavin, ki so na receptu, uporabim to, kar imam v hladilniku," o improvizaciji pravi Žan Hauptman. Spremlja ga tudi bend, ki h glasbi doda svoj pečat, glasbenik pa meni, da ključ do napredka tiči v vaji.

Intervju Koala Voice: Da doživiš majhne, lepe trenutke, morajo biti tudi slabi. To je klasično življenje.

02.07.2021

Manca Trampuš poudarja, da je treba "sam sebe zaliti več kot le enkrat na teden". Po dobrih 10 letih "krdelo Koala Voice še vedno ostaja", kot pravi Miha Prašnikar, pa kot del tropa včasih dobiš tudi bombo, vseeno pa si ne predstavlja ne biti s skupino.

Intervju Hamo & Tribute 2 Love: Občinstvo je slabo samo, če smo mi slabo igrali

15.06.2021

"Če ljudje na odgovornih položajih, ljudje, ki jim drugi ljudje sledijo oziroma sledimo, lažejo in niso kaznovani, to družbi sporoča, da vsi lahko lažemo," o laži "kot bergli" pravi Matevž Šalehar - Hamo in poudarja, da je resnica za družbo dobra.

Intervju Big Foot Mama z akustičnim albumom: Občutek je, kot bi bili nova skupina

08.06.2021

Rockzasedbo Big Foot Mama čaka izdaja novega albuma, ta pa bo prvič v akustični izvedbi. Album AKUSTIKA so posneli že decembra na Izštekanih 10 z Juretom Longyko, ideja akustike pa je v njih tlela že dolgo. Zdaj so zanjo končno imeli čas, pravijo.

Scena Bangtan Subs: "Želimo porušiti jezikovno prepreko med BTS in mednarodnimi oboževalci"

03.05.2021

Ker je k-pop galaksija kmalu začela pridobivati na priljubljenosti tudi v mednarodnih vodah, se je pojavilo vedno več prošenj po prevodih različnih vsebin. V svetu oboževalcev skupine BTS je tako posebno treba izpostaviti Bangtan Subs oziroma BTS-Trans.

Koncert iz Kina Šiška Noctiferia: Že od samega začetka smo se spogledovali z Laibach

18.03.2021

Petčlanska metal zasedba, ki je svojo glasbeno pot začela že konec 90. let, se vrača z novim albumom Reforma. Nabor 7 pesmi skupine Laibach so člani Noctiferie ovili v svojo preobleko, svež material pa bodo predstavili na spletnem koncertu.

75 in še dlje Ciciban: "Kjer se vsak otrok počuti nagovorjenega: dobrodošel in doma"

06.02.2021

Leta 1945 je luč sveta ugledala legendarna revija za otroke. Od takrat mesečno razveseljuje naročnike s poučnimi in zabavnimi vsebinami, v več kot 70 letih pa je bilo izdanih 800 številk. Ciciban pa po toliko letih še vedno zagotavlja kakovostno vsebino.

Glasba Občinstvo daje "vzklike, aplavz, metanje z odra, smisel koncerta, zabavo in druženje"

29.01.2021

Virtualni koncerti so zahtevali novo usposabljanje organizacijske ekipe, postali pa so že ustaljena alternativa živih koncertov. Svoj pečat pa sta na tak način iz Kina Šiška v domovih več sto ljudi pustila tudi skupina Koala Voice in slovenski raper Vazz.

Glasba Nina Pušlar: Petje je neizmeren ventil

15.12.2020

Nina Pušlar letos praznuje 15. obletnico zmage na Bitki talentov, s tem pa praznuje tudi pesem Ni ona, ki jo je pevka tokrat izdala v retro preobleki. Z njo smo se pogovarjali o njeni uspešnici, glasbi, prihodnjih izzivih in o tem, koga posluša te dni.

Fenomen k-popa Za vsako uspešno skupino stojijo močni oboževalci – BTS ni izjema

26.10.2020

Da je svetovne oči k-pop obrnil nase, je leta 2012 s svojo pesmijo Gangnam Style poskrbel predvsem Psy, že od leta 2017 pa največ pozornosti privlači sedemčlanska skupina BTS, ki slovi tudi po svoji "vojski" podpornikov.

Glasba Poletna noč v znamenju 75. obletnice Big Banda RTV Slovenija

04.09.2020

Letošnja Poletna noč je praznovala 75. leto delovanja orkestra Big Band RTV Slovenija. Sicer hladnejšo Poletno noč, ki so jo zaznamovali varnostni ukrepi, so z glasbo ogreli priznani predstavniki in predstavnice slovenske glasbe.

Odkrivajmo Slovenijo Vrhnika: kraj, kjer sta zgodovina in narava prepleteni na vsakem koraku

24.08.2020

Vrhnika zagotovo ni neodkrit kotiček Slovenije, a to še ne pomeni, da se je ne splača (znova) obiskati. V rimskih časih znana kot Nauportus privlači pozornost predvsem z bogatostjo zgodovine in narave.

Stran 6 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov