Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

Veseli in ponosni Zmagovalci jubilejne Špil lige so postali Špil ligni: "Pravi ljudje smo se našli"

17.06.2023

Špil liga je že desetič imenovala svojega prvaka, tokrat je to uspelo skupini Špil ligni, “Kot lignji smo – plavamo v svetu, mehki smo in spolzki, ker smo se toliko potili, pa tudi jokali od sreče,” so dejali člani, ki so se med izkušnjo izjemno povezali.

Intervju Zevin: "Če nekomu nisi všeč, to ni tvoja težava, važno je, da sprejmeš samega sebe"

16.06.2023

"Rada bi, da si takšen, kot si, da se ljudem tudi tak pokažeš," pravi 19-letna Zevin, ki je iskrenost in neposrednost imenovala za svoji najboljši lastnosti. Sama želi, da njena glasba v ljudeh sproži neki odziv, pa naj bo ta pozitiven ali negativen.

Intervju Lumberjack: "Na koncu iz težkih časov nastanejo najboljše pesmi"

02.06.2023

"Vsak velik trenutek v življenju te izoblikuje, iskanje samega sebe je proces, ki se nikoli ne zaključi," pravi Blaž Grünfeld, kitarist skupine Lumberjack, ki je pravkar izdala svoj drugi album Dejt. Basist Jaka Novak sicer sebe najde v glasbi na odru.

Z dvignjeno glavo naprej Joker Out: Ponosni smo na nastop, več kot to, kar smo delali, ne bi mogli narediti

14.05.2023

Skupina Joker Out je Sloveniji prinesla 21. mesto na Evroviziji. “Rezultat ni najboljši, tu si ne moremo lagati,” je dejal pevec Bojan Cvjetićanin, ki je vesel, da je preizkušnje konec. Krisu Guštinu pa je žal, da se morajo posloviti od "sotrpinov".

Praznovanje raznolikosti Navijači v Liverpoolu: "Evrovizija pomeni sovražiti in oboževati iste pesmi ter jih skupaj peti"

13.05.2023

"Glasba združuje, Evrovizija je za vse," se sliši po Liverpoolu. Bleščice, barve, zastave ... Utelešenje evrovizijskega duha vključuje vse našteto in s tem so oboževalci postregli tudi letos. Pa čeprav so nekatere zmotile visoke cene vstopnic in hotelov.

Finale pred vrati Joker Out: Izpolnili smo svoja pričakovanja, upamo še na dober rezultat v finalu

13.05.2023

“Vse je naštudirano – vsaka sekunda, vsak kader, vsak izmed fantov ve, v katero kamero mora pogledati v določenem trenutku,” je povedal Jure Maček, bobnar skupine Joker Out, ki se trenutno s polno paro pripravlja na sobotni finale Evrovizije.

Slovensko navdušenje Joker Out romajo v finale: "Upali smo, da bodo kamere prišle do nas. In tudi so."

12.05.2023

"Delo, ki smo ga vložili v zadnjih šestih mesecih, se je obrestovalo,” je po uvrstitvi v finale dejal Nace Jordan, baskkitarist skupine Joker Out, ki je bila s svojim nastopom izjemno zadovoljna. Izmed 26 nastopajočih se bodo v soboto na oder podali 24.

Samozavestni in sproščeni Joker Out pred polfinalom: "Imeli smo že toliko vaj, da vemo, kaj delamo"

11.05.2023

"Zdi se mi, da smo z vsako vajo bolj samozavestni, nastop je boljši," je po generalki za drugi polfinale Evrovizije dejal Jan Peteh, kitarist skupine Joker Out. Bobnar Jure Maček meni, da je vse malce lažje, ker jih je pet – stres se vsaj malce razporedi.

Dober začetek Loreen in Alessandra: "Želim si, da pesem ljudem daje moč"

10.05.2023

Prvo polfinale Evrovizije je minilo tudi v slavljenju Loreen, ki si ni predstavljala, da se bo še kdaj vrnila na to tekmovanje, in Alessandre, ki uživa v svojem evrovizijskem debiju. Posebno veselo je bilo tudi taboru Hrvaške, Srbije in Finske.

Intervju 2B: "Glasba je sredstvo, s katerim lahko nekomu spremeniš pogled na svet"

04.05.2023

"V tistem trenutku, ko delaš pesem, sam sebi pomagaš, ko pa je izdelek gotov, lahko pomagaš še komu drugemu, ki bo poslušal," pravi Gašper Mihelič, polovica dvojca 2B. Njegov brat Primož dodaja, da prav glasba omogoči eksplozijo čustev.

Intervju Modni oblikovalec Ponorelii: Pazimo, kaj vnašamo v telo, dajemo na lasišče, pri obleki pa še ne

27.04.2023

"Da kostum zaživi, se moraš posvetiti človeku, času in prostoru," pravi Damir Raković, znan pod imenom Ponorelii. Modni oblikovalec skrbi tudi za evrovizijsko opravo Joker Out – ta bo nadgradnja tiste z Eme, vsak kos bo pravo umetniško delo, zagotavlja.

Intervju Mate Bro: "Rad sem zvest samemu sebi in skušam biti res iskren"

14.04.2023

"Pri novih skladbah je pristop 'anything goes' (vse je sprejemljivo)," pravi Mate Bro, ki je "odprl vrata vsem pesmim, ki hočejo priti". Dokaz žanrske raznolikosti je najnovejša pesem Preblizu pleševa, ki je popolno nasprotje januarja izdane Lo-fi jutro.

Stran 3 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov