Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

"Sakura" Hanami v Ljubljani tokrat brez popolnoma razcvetenih češenj, a poln praznovanja japonske kulture

12.04.2023

V Ljubljani so pripravili uradno tradicionalno praznovanje cvetenja japonskih češenj. Čeprav jih je letos v dendrološkem vrtu mraz "prestrašil" in še niso zacvetele, je dogodek proslavljal japonsko kulturo. Ljudje so se lahko preizkusili tudi v origamiju.

Intervju Happy Ol' McWeasel: Prvi korak v pravo smer je, da bi se ljudje med seboj poslušali

11.03.2023

"Treba je gledati naprej, a ne pozabiti starih napak," meni Aleš Voglar, bobnar zasedbe Happy Ol' McWeasel, pevec Gregor Jančič pa obenem poudarja, da se družba dandanes obremenjuje le s preteklostjo, a nima rešitve za prihodnost.

Intervju Paul Grem: "Toliko se imamo radi, da se že zmerjamo s to ljubeznijo"

10.02.2023

"Treba se je truditi, da smo na koncu res kot celota in ne kot posamezniki," pravijo Marko Stropnik, Mitja Stropnik in Dušan Sagadin – Duco iz petčlanske zasedbe Paul Grem. Pesem naj bi se najlepše zložila, ko igrajo skupaj in ji vsak da svoj pridih.

Intervju Joker Out o pesmi Carpe Diem: "Nismo hoteli stopiti iz svoje kože, ker potem to ne bi bili več mi"

03.02.2023

"Diamanti nastajajo pod pritiskom, tako da bomo celi svetleči," pravi Jan Peteh o tem, da so Joker Out slovenski evrovizijski predstavniki. Kris Guštin meni, da se morajo dobro odrezati, da upravičijo odločitev, s katero se nekateri niso strinjali.

Intervju Klinci: "Dejansko smo prvi Belokranjci, ki delajo avtorsko glasbo v avtohtoni belokranjščini"

16.12.2022

"Ne strinjati se z nikomer je svoboda," pravi Maj Gajić - Majki SWAT, ena tretjina Klincev. Belokranjska skupina, ki jo sestavljata še Marko Lakner - Laki in Črt Kočevar - Princ Haski, si želi, da bi poslušalce naučila tudi tega, da razmišljajo po svoje.

Reportaža Bryan Adams dvignil Stožice na noge: "Si kdaj res ljubil Ljubljančanko?"

05.12.2022

29 pesmi in več kot dve uri dolg koncert. S tem je postregel kanadski roker Bryan Adams, ki se je po 4 letih vrnil v ljubljanske Stožice. Z mešanico starih klasik in novih pesmi je manevriral med divjim in mirnim ter poskrbel za čustveni vlakec smrti.

Intervju Neisha: Glasba je tukaj zato, da nas dela žive

09.12.2022

"S petjem sama marsikaj izkričim, zdi se mi terapevtsko," pravi glasbenica Neisha, ki sicer meni, da pri glasbi in petju pozabimo podnoto, da morata osvobajati zaklenjena čustva. Po njenem mnenju je sicer edina prava pot pot resnice in ljubezni.

Intervju Vazz: Nočem biti nekakšen vodja, a če te veliko ljudi posluša, moraš paziti, kaj govoriš

25.11.2022

"V prvi vrsti še vedno poskušam pisati zase, ne pišem zato, da bi kar koli izdal," pravi raper Vazz, za katerega je zapisovanje misli terapevtsko. Obenem poudarja pomembnost, da ne razdaš vsega in koščke pustiš zase – drugače se lahko pustiš požreti.

Intervju Pevec zasedbe Alo!Stari: Pri nas je premalo tiste iskrice, nekega širšega upora

04.11.2022

"Vsi hočemo biti drugačni, a smo si preveč podobni. Dovolimo si biti drugačni, a le do neke mere," meni Tine Matjašič, pevec mariborske skejtpankovske zasedbe Alo!Stari, ki je lani izdala prvi album, kmalu pa jo že čaka prvi večji samostojni koncert.

Intervju Žavbi Brothers: Vemo, da se drug pred drugim ne znamo pretvarjati, nismo nastopači

13.09.2022

"Takšni smo, take pesmi pojemo, to nas veseli, to imamo radi in to pač delamo," je glasbeno ustvarjanje z brati povzel Jernej Žavbi, šestina obalne zasedbe Žavbi Brothers. Njegov sorojenec Matija je poudaril, da so se že od nekdaj želeli tako izražati.

Intervju Nipke: Če želiš, da se svet okoli tebe začne spreminjati, se moraš spremeniti ti

16.07.2022

"Všeč mi je, če je ljudem moja glasba všeč, ni pa to moje vodilo," je poudaril Nipke, ki v prvi vrsti želi zadovoljiti svoje standarde in merila svojega producenta, ter dodal, da njegov cilj ni ustvarjanje uspešnic – vsaka pesem ima svoj prostor.

Intervju Domen Don Holc: Poskušam biti dober človek, zagotovo pa sem še vedno "delo v nastajanju"

06.07.2022

"Ko zdaj poslušam te pesmi, o sebi dejansko spoznavam nove stvari," pravi Domen Don Holc, sicer znan tudi kot kitarist skupine Koala Voice, zdaj pa se lahko pohvali tudi s svojim soloprvencem Mlada leta, ki ni "tako kitarski, kot bi se pričakovalo".

Stran 4 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov