Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

Reportaža Poletna noč poklon avtorjem besedil popevk: Prižgali ste svetlo zvezdo na nebu slovenske glasbe

22.06.2022

Poletna noč je letos dala moč besedam. V ospredju so bili v luči 60. obletnice Slovenske popevke predvsem pesniki in pesnice, ki so poskrbeli za nepozabna besedila popevk. Med drugim so se tako poklonili Gregorju Strniši, Dušanu Velkaverhu in Elzi Budau.

Reportaža Dan 202: "Superpozitiva, velika vseslovenska fešta"

17.06.2022

V okviru 50-letnice delovanja Vala 202 se je na odru razprodanih križank zvrstilo več kot 30 glasbenikov, ki so priredili pravi glasbeni maraton. Spektakel naj bi bil po besedah Mateja Brodarja "večer dobre glasbe, ki je pustila pečat na vseh nas."

Intervju Ditka: Verjamem, da je ljubezen ena najpomembnejših sil na tem svetu, ki vse drži skupaj

07.06.2022

"Hočem ustvarjati to, kar čutim, pa čeprav tako dosežem manj ljudi, dosežem prave," je poudarila Ditka, ki že več let uglasbuje poezijo slovenskih pesnikov, in dodala, da ob branju pesmi hitro začuti, katera je prava za njeno interpretacijo.

Reportaža 5 Seconds of Summer prvič v Ljubljani: "Še posebej vas imamo radi, ker z nami žurate"

07.05.2022

Avstralska zasedba 5 Seconds of Summer je opravila krstni nastop v Sloveniji. Občinstvo v Areni Stožice so popeljali skozi okoli dve uri dolgo vizualno dodelano glasbeno dogodivščino, s šaljivimi vložki – želijo si postati najboljša skupina v Sloveniji.

Intervju MRFY: "Ni nas strah eksperimentirati, ampak eksperimentirati moraš znati"

03.05.2022

"Samo z igro, ki sicer poteka brez razmišljanja, prideš v neke nove prostore in odkriješ nove stvari," je dejal Gregor Strasbergar iz skupine MRFY, ki si je na novem albumu razširila slogovni spekter glasbe. Meni, da iz zategnjenosti ne pride nič dobrega.

Reportaža BTS iz Seula zadoneli tudi v slovenskih kinodvoranah: "Prišla sem, da jih bom vsaj enkrat videla"

13.03.2022

K-pop mogotcem BTS so se na Olimpijskem stadionu v Seulu po dobrih dveh letih končno tudi v živo pridružili oboževalci. Drugi koncert izmed treh pa je nadgradil tudi spletne koncerte – namesto v domove se je prenos preselil v kinodvorane, tudi slovenske.

Intervju Rok Lunaček: Ljubezen je ali pa je ni. Podobno je z življenjem in resnico.

28.01.2022

"Vedno me je privlačila izraznost, nekaj, kar prihaja iz žil, iz srčnega," je povedal Rok Lunaček, glasbenik, ki se pripravlja na izdajo petdelnega albuma oziroma knjige, čar kantavtorstva pa vidi v tem, da se izvajalec v tej vlogi težko pretvarja.

359. dan v letu S priimkom Božič se ponaša več kot 3000 državljanov, Božičkov pa je le 123

25.12.2021

Na božični dan rojstni dan praznuje več kot 5000 državljanov in državljank Slovenije, božič in Božiček pa se ne nanašata samo na praznik in dobrega moža, temveč sta tudi kot priimka. Podobno velja za besede jelka, jelen, Rudolf in škratek.

Intervju Tschimy: Rad bi, da ljudje čutijo, in če jim lahko pri tem pomagam, toliko bolje

27.11.2021

"Iz sebe sem bil pripravljen dati določena čustva, nisem pa pričakoval, da mi bodo v tem hitrem svetu ljudje imeli čas to energijo poslati nazaj," je dejal glasbenik Tschimy, ki meni, da na splošno ni zelo dober v izražanju čustev, glasba pa to olajša.

Intervju Raiven: Vsak uspešen človek ima za sabo milijon neuspehov. Glavno je, da ne odnehaš.

17.09.2021

"V današnji družbi se preveč poudarjata prijaznost in mehkost, menim, da potrebujemo tudi temnejšo plat," pravi Raiven. Zmagovalka Popevke 2021, ki se sicer na dolgi rok vidi v operi, poudarja, da ta stran ni nujno slaba, treba je le najti ravnotežje.

Intervju Društvo mrtvih pesnikov ob 30-letnici: Nismo skupina, ki ves čas tiči v istem brlogu

03.09.2021

"Glasba ne sme preveč usmerjati, ampak mora pustiti svobodo," pravi Alan Vitezič iz skupine Društvo mrtvih pesnikov, ki glede svoje glasbe "ve, na katerem stolčku sedi". Meni, da glasbenik potrebuje predvsem duhovno hrano – pozitivni odziv občinstva.

Intervju Dagi: Rad povem, kdaj mi ne gre, kaj mi ne gre, kje me boli in kaj me boli

15.08.2021

"Zagotovo mi je lažje pisati o slabših, žalostnih stvareh, najlažje naredim pesem po neki žalostni izkušnji," je dejal Anže Langus Petrović - Dagi, ki meni, da je pomembno gledati naprej in se vsak dan truditi biti boljši človek ter čistiti 'podstrešje'.

Stran 5 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov