Begunska kriza
slice
Italija v strahu pred vračanjem prebežnikov zagrozila z zaprtjem letališč
Bavarska naj bi se pripravljala na deportacije, 7. oktober 2018 ob 16:10 Po novici, da naj bi Nemčija v Italijo poslala skupino zavrnjenih prebežnikov, je italijanski notranji minister Matteo Salvini zagrozil z zaprtjem letališč.
41
V prometni nesreči umrl 46-letni voznik
10. maj 2018 ob 18:54 Huda prometna nesreča, ki se je zgodila okoli 16. ure v Štorah, je zahtevala življenje 46-letnega voznika osebnega vozila.
Šefic: Vsi zaznavajo, da so se migracijski tokovi okrepili
46
24. april 2018 ob 19:11 Državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic se je na delovnih pogovorih s kolegi v Zagrebu, Beogradu in Tirani pogovarjal o razmerah na področju nezakonitih migracij.
Grško sodišče: Prebežnikov se ne sme zadrževati na otokih
63
20. april 2018 ob 07:51 Grško sodišče je odločilo, da se prebežnikov, ki iz Turčije pridejo v Grčijo, ne sme več zadrževati na otokih v Egejskem morju, ampak lahko pridejo v celinsko Grčijo.
Avstrija želi nadzor na meji s Slovenijo podaljšati še za pol leta
86
4. april 2018 ob 14:54 Avstrijski notranji minister Herbert Kickl se zavzema za to, da bi Avstrija še za šest mesecev podaljšala nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko.
Libija izdala priporni nalog za 205 domnevnih tihotapcev Libija je izdala priporne naloge za 205 Libijcev in tujih državljanov, osumljenih, da so vpleteni v tihotapljenje prebežnikov iz severne Afrike v Evropo.
7
Množični obračun med prebežniki v Calaisu V dveh izgredih med prebežniki v Calaisu na severu Francije je bilo skupno ranjenih najmanj 13 ljudi, štirje od njih so v kritičnem stanju s strelnimi ranami.
26
V EU-ju drugo leto zapored upad prošenj za azil V državah Evropske unije, na Norveškem in v Švici je lani za 43 odstotkov upadlo število prošenj za azil v primerjavi z letom 2016. Število prošenj tako upada že drugo leto zapored.
21
Orban svari pred nevarnostmi, ki grozijo schengnu Načrtovana porazdelitev beguncev med državami članicami EU-ja predstavlja grožnjo schengenskemu območju brez nadzora na notranjih mejah, je na Dunaju posvaril madžarski premier Viktor Orban.
60
Madžarska nad organizacije, ki pomagajo prebežnikom Na Madžarskem spet pripravljajo ukrepe proti nezakonitim prebežnikom. Po osnutku novega zakona naj bi vlada obdavčila vse organizacije, ki iz tujine prejemajo sredstva za pomoč tem ljudem.
75
V Sredozemlju prva hujša nesreča čolna s prebežniki letos Ob obali Libije je potonil čoln, na katerem je bilo morda kar 150 prebežnikov. Umrlo naj bi najmanj 25 ljudi, točna številka še ni znana. Prenapolnjen gumijast čoln je potonil severno od Tripolisa.
18
Izrael ukazal izgon afriških prebežnikov Izraelska vlada je izdala obvestilo na tisočim afriškim prebežnikom, naj zapustijo državo ali pa jim preti zaporna kazen.
37
Srbska policija v Šidu odstranila prebežnike Srbski policisti so odstranili okoli 150 prebežnikov, ki so v Šidu na meji med Srbijo in Hrvaško protestirali od ponedeljka zvečer. Pri tem ni bilo incidentov ali nasilja.
7
AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
97
Nemški piloti ne želijo sodelovati pri deportaciji afganistanskih prebežnikov Nemški piloti so prizemljili več kot 200 letal, saj nočejo sodelovati pri deportaciji prebežnikov, ki so jim nemške oblasti zavrnile prošnjo za azil, v Afganistan.
106

Svet
link
Iz stavbe madžarske nacionalne televizije odstranili dva poslanca
66
17. december 2018 ob 10:06 Varnostniki na Madžarskem so iz poslopja državne televizije odstranili dva neodvisna poslanca, ki sta želela pred kamerami prebrati peticijo proti politiki premierja Viktorja Orbana.
Več novic ...
Kazalo