Julija Adlešič in Sebastien Abramov na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Julija Adlešič in Sebastien Abramov na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Tožilka je za oba v primeru priznanja krivde predlagala pogojne obsodbe, in sicer za Abramova pol leta, za Adlešičevo pa tri mesece. A sta si do četrtka vzela čas za razmislek o ponudbi tožilstva.

Iz celjskega pripora, kjer čaka na začetek sojenja zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, je na ljubljansko okrajno sodišče najprej prišel Sebastien Abramov. Z nekajminutno zamudo pa še njegovo dekle Julija Adlešič, ki je želelo sesti poleg partnerja, a ji pravosodna policista tega nista dovolila, je za TV Slovenija poročala Nina Mrzlikar.

Obema znova sodijo skupaj, tokrat zaradi očitkov o skrivanju premoženja pred upniki leta 2018, torej pred odmevno zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Abramov naj bi v postopku osebnega stečaja pred sodiščem in stečajno upraviteljico skril dobrih 32 tisoč evrov, Adlešičeva nekaj več kot 10 tisoč. O krivdi se še nista izrekla, saj jima je tožilka v zameno za priznanje ponudila nekajmesečne pogojne kazni.

"Trenutno sem operirala s kazensko evidenco, ki je za obdolženo Adlešičevo prazna, pri obdolženem Abramovem pa je samo ena pogojna obsodba, in sem ocenila, da je glede na kaznivo dejanje, ki se jima očita, primerna pogojna obsodba," je za TV Slovenija pojasnila okrajna državna tožilka Janja Potisk.

"Tožilka je dala ponudbo v mejah aktualne kazenskopravne politike naše države, tako da ponudba je korektna, seveda pa je od obdolženca odvisno, ali jo sprejme," pa je povedal odvetnik Abramova Mitja Pavčič.

Adlešičeva in Abramov sta bila septembra lani obsojena na zaporne kazni zaradi zavarovalniške goljufije v primeru odrezana roka – sodba še ni pravnomočna, saj višje sodišče še ni odločilo o pritožbi obrambe.

Kaj se dogaja z odrezano roko