Policisti so pretekla dva konca tedna ponujali alkoteste. Foto: BoBo
Policisti so pretekla dva konca tedna ponujali alkoteste. Foto: BoBo

Akcija, v okviru katere so poostreno preverjali treznost za volanom, je potekala med 5. in 14. novembrom in je zajemala tudi oba "martinova" konca tedna. V tem času so 14.525 voznikom ponudili alkotest. Pri 465 odrejenih preizkusih je bil rezultat pozitiven, 19 voznikov ga je odklonilo.

V okviru akcije je bil 45 voznikom odrejen strokovni pregled, devetim zaradi vožnje pod vplivom alkohola in 36 zaradi vožnje pod vplivom mamil, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Lani so pridržali 310 voznikov
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so skupno pridržali 193 voznikov, kar je precej manj kot lani, ko so v 10 dneh (med 5. in 15. novembrom 2009) pri 868 voznikih (od skupno 25.692) ugotovili, da so spili več, kot bi smeli, pridržali so jih 310 in zasegli 28 vozil.

Ob tem policisti znova opozarjajo, da alkohol in volan ne gresta skupaj. "Tisti, ki zaužije alkoholno pijačo, naj se ne odloči za vožnjo v cestnem prometu. Vozi naj tisti, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva," so še zapisali v sporočilu za javnost.