Večer je poročal, da naj bi bile preiskave povezane z izdajanjem receptov. Foto: BoBo
Večer je poročal, da naj bi bile preiskave povezane z izdajanjem receptov. Foto: BoBo

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je še dejal, da ni dogovorjeno, ali bosta morala pridržana pred preiskovalnega sodnika.

Gre za nadaljevanje preiskave, v okviru katere so kriminalisti v torek na območjih policijskih uprav Maribor in Ljubljana opravili 25 hišnih preiskav pri pravnih in fizičnih osebah zaradi sumov gospodarskih kaznivih dejanj. Takrat so osmim osumljenim osebam odvzeli prostost, od katerih sta danes dve osebi še pridržani.

Kriminalisti preiskujejo gospodarska kazniva dejanja na škodo javnega zavoda. Preiskavo usmerja Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, poteka pa v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in goljufije, so pojasnili na mariborski policiji.

Razlog izdajanje receptov?
Kot je poročal Večer, naj bi hišne preiskave izvajali na širšem ptujskem območju, povezane pa naj bi bile z izdajanjem receptov. V preiskavi naj bi bil zdravnik porodničar ali ginekolog.

Namestnik direktorja Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Aleksander Voda je povedal, da so policisti v bolnišnici danes opravili nekaj razgovorov in pridobivali podatke. Preiskava še poteka, je dejal, vendar ne v prostorih bolnišnice.

Voda zaradi preiskave ni želel izdati informacij o tem, kaj natančno policisti preiskujejo ter ali so med pridržanimi tudi zaposleni v bolnišnici.