Ostrešje logističnega centra Pošte Slovenije v Ljubljani je zagorelo pozno popoldne. Foto: BoBo
Ostrešje logističnega centra Pošte Slovenije v Ljubljani je zagorelo pozno popoldne. Foto: BoBo
Zagorel logistični center Pošte Slovenije

V požaru ni bilo poškodovanih, bodo pa težave pri dostavi pošiljk, pa so sporočili iz Pošte Slovenije. Poškodovanih med zaposlenimi ni bilo, reševalci so s kraja nesreče v bolnišnico odpeljali zgolj enega od zaposlenih, in sicer na njegovo željo. O materialni škodi je še prezgodaj govoriti, zagotovo pa bo prišlo do zamud pri dostavi pošiljk v naslednjih dneh, pravijo na Pošti Slovenije.

Ob tem so poudarili, da je podatkovni center, ki je lociran v logističnem centru, nepoškodovan in bo - po do zdaj zbranih informacijah - deloval nemoteno. Po prvih ugotovitvah gasilcev je zagorel agregat v ostrešju zgradbe, v več pa bo razkril strokovni ogled pogorišča.

Zagorelo in gorelo na strehi centra
Kot so pojasnili očividci, je zagorela streha logističnega centra na Cesti v Mestni Log, ki je bil popolnoma zavit v dim, s strehe so se dvigovali visoki ognjeni zublji. Na kraju so prišli ljubljanski gasilci z več gasilskimi vozili, z lestvijo so se dvignili do strehe in tako omejili obsežen požar. Pri gašenju požara je sodelovalo okoli 100 gasilcev in 25 vozil Gasilske brigade Ljubljana in prostovoljnih gasilskih društev z območja občine Ljubljana.

Zagorel logistični center Pošte Slovenije