Obstaja sum, da je bil požar podtaknjen. Foto: MMC RTV SLO
Obstaja sum, da je bil požar podtaknjen. Foto: MMC RTV SLO
Pri Vrtojbi goreli tovornjaki

Na dveh parkiriščih v bližini bencinskega servisa v Vrtojbi je ponoči izbruhnil večji požar. Zagorelo je sedem tovornih vozil.

Policisti so po prihodu na kraj dogodka ugotovili, da gorijo na ograjenem parkirnem prostoru nekdanjega podjetja ABK iz Šempetra in tri tovorna vozila, parkirana v bližini podjetja Iskra Šempeter.

Z Uprave za zaščito in varovanje so sporočili, da je gasilcem iz Nove Gorice in Šempetra požara ponoči uspelo pogasiti, a so ognjeni zublji povzročili ogromno gmotno škodo. Po neuradnih inforamcijah naj bi bili sedlasti vlačilci z natovorjenimi priklopniki last dveh zasebnih podjetij iz Šempetra pri Gorici. Nastala je velika materialna škoda, ki pa še ni ocenjena.

Zakaj je v Vrtojbi zagorelo, policija še preiskuje. V delo policije so se vključili tudi strokovnjaki Centra za forenzične preiskave Generalne policijske uprave (GPU).

Policisti z novogoriškega PU-ja še vedno preiskujejo tudi okoliščine požara tovornega vozila v lasti zasebnega podjetja iz Logatca, ki je zagorelo v sobotnih jutranjih urah.

Pri Vrtojbi goreli tovornjaki