Nekdanjemu direktorju SCT-ja Ivanu Zidarju vsaj še leto dni ne bo treba oditi v zapor. Foto: BoBo
Nekdanjemu direktorju SCT-ja Ivanu Zidarju vsaj še leto dni ne bo treba oditi v zapor. Foto: BoBo

Nekdanjemu direktorju SCT-ja Ivanu Zidarju je po poročanju Dela sodišče vnovič odložilo odhod v zapor zaradi obsodbe v zadevi Čista lopata, tokrat do 20. novembra 2015.

Zidarjev odvetnik Boštjan Podgoršek je potrdil, da je odločbo sodišča prejel v torek in da se bo zoper njo verjetno pritožil. Sodišče bi po njegovem mnenju moralo Zidarju prestajanje kazni odložiti, vse dokler bo bolehal.

Zidar bi se sicer moral na prestajanju kazni zglasiti v koprskih zaporih že 1. oktobra 2013, vendar mu je sodišče na njegovo prošnjo to odložilo za leto dni. Tik pred iztekom roka je njegov odvetnik vložil nov predlog za odlog prestajanja zaporne kazni in predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča je zdaj na podlagi ugotovitev komisije izvedencev odločil, da Zidarju odhod v zapor odloži do 20. novembra 2015.

Zidar je bil v zadevi Čista lopata zaradi dogovarjanja pri pripravi ponudb na javnem razpisu za gradnjo kontrolnega stolpa na letališču Jožeta Pučnika in podkupovanja obsojen na leto in dva meseca zapora.