Truplo, ki so ga našli pri Popovači, je truplo Jureta Bajde. Foto: RTV SLO
Truplo, ki so ga našli pri Popovači, je truplo Jureta Bajde. Foto: RTV SLO

Izvidi analize, ki jo je opravil hrvaški zavod za sodno medicino in kriminalistiko, potrjujejo, da gre za sina Iztoka Bajde, svetovalca v družbi Petrol, so sporočili iz kabineta generalnega direktorja hrvaške policije.

Zagrebška policija je prejšnji teden aretirala dva osumljenca za ugrabitev Jureta Bajde, Armenda Musliuja in Vitorija Vukdedovića. Zoper domnevna ugrabitelja je bil odrejen pripor, zagrebški preiskovalni sodnik pa je v ponedeljek sprožil preiskavo.

Tožilstvo ju takrat še ni bremenilo za umor, zato je hrvaški tisk ugibal, da se za obtožnico ni odločilo zaradi nepotrjene identitete umrlega.

Vukdedović je policiji pokazal kraj, kjer je bil Bajda zakopan, hkrati pa zanikal povezavo z umorom in ugrabitvijo. Za zločin je obremenil Musliuja, ki je prav tako zanikal vsakršno povezavo z umorom.

Časnik Jutarnji list je prejšnjo nedeljo povzel izjavo Musliuja, ki je dejal, da je Jure Bajda sam pripravil načrt lažne ugrabitve, ker je želel "izvleči denar od bogatega očeta". Musliu je povedal, da sta pri tem sodelovala še dva moška, katerih identitete ni želel razkriti zaradi lastne varnosti.