Vedeževalka Karin je jeseni 2010 Kanglerju napovedala, da bo na občinskih volitvah s tekmeci pometel že v prvem krogu. Foto: BoBo
Vedeževalka Karin je jeseni 2010 Kanglerju napovedala, da bo na občinskih volitvah s tekmeci pometel že v prvem krogu. Foto: BoBo

Mariborski župan Franc Kangler vsebine dveh domnevno novih kazenskih ovadb ne pozna, zato ju ne more komentirati. Je pa že pred časom na policiji podal izjavo o domnevnih nepravilnostih.

Vse skupaj se Kanglerju zdi že precej smešno, saj se mariborski policisti ukvarjajo le še z njegovim delom in delovanjem občine. "Zanimivo bi bilo preveriti, ali je ta skupina policistov, ki obravnava mene in moje sodelavce, v zadnjem letu obravnavala še koga drugega," je dejal ter dodal, da ne beži od nobene odgovornosti.

V povezavi z ovadbo zaradi domnevno nezakonitega posredovanja pri oddaji službenega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita je povedal, da je to le predlagal, medtem ko sta odločitev sprejela komisija in medobčinski stanovanjski sklad.

Začudeni Kangler
"Kot župan imam pravico predlagati marsikaj, a je komisija tista, ki mora sprejeti odločitev, zato se čudim, da sem v tem primeru med ovadenimi," je povedal mariborski župan, ki naj bi bil neuradno ovaden skupaj z Ježovito in direktorico Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Tanjo Vindiš Furman.

Še bolj pa ga preseneča, da naj bi bil ovaden tudi zaradi domnevne preprečitve deložacije nekdanjega nogometaša Milana Arnejčiča. Potrdil je, da je takrat res poklical pomočnika direktorja stanovanjskega sklada Miho Glaviča in ga zaprosil, naj ne povzročijo še ene socialne težave v mestu ter da deložacijo preložijo. Ob tem je dodal, da ima Arnejčič to stanovanje še danes, v tem času pa je tudi poravnal ves dolg do stanovanjskega sklada.

Ovajal bo tudi sam
Kanglerja pa ne preseneča več, da so mediji prvi izvedeli za ovadbo, zato se je že odločil, da bo podal kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. Meni, da nekdo s policije javnosti posreduje informacije.

Mariborski župan je ob tem tudi poudaril, da do tega trenutka kljub številnim ovadbam še vedno ni v niti enem kazenskem postopku, podrobnosti in nekatere odločitve sodišča v povezavi z njim pa namerava skupaj z odvetniki predstaviti prihodnji teden na novinarski konferenci.
Ovadeni vedeževalka in direktorica sklada
Kanglerja, Vindiš Furmanovo in Ježovito, ki je v Mariboru dobila službeno stanovanje, naj bi po poročanju Večera ovadili zaradi kaznivih dejanj sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in ponarejanja listin, ki se nanašajo na oddajo službenih stanovanj.

Vodja mariborskega okrožnega tožilstva Drago Šketa je potrdil le, da so prejeli dve kazenski ovadbi zoper tri osebe zaradi omenjenih kaznivih dejanj.

Vedeževalka konkurirala zdravniku, kustosinji in vodilni delavki v vrtcu
Domnevno sporna dodelitev službenega stanovanja Ježoviti je v Mariboru in javnosti že nekaj časa znana. Vedeževalka naj bi stanovanje prejela kot članica sveta invalidov, posvetovalnega telesa župana, kamor je bila imenovana dan po objavi razpisa za dodelitev treh stanovanj.

Karin Ježovita je na razpisu kandidirala v konkurenci z vodilno delavko vrtca, kustosinjo in zdravnikom. A županstvo jo je prepoznalo kot pomembno osebo za Maribor in lahko je prevzela ključe 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja v lepi okolici blizu Stražunskega gozda v Mariboru. Vpleteni o policijskih sumih ne vedo nič ali pa so se zavili v molk.

Kangler je v preteklosti že večkrat zavrnil kakršno koli vpletenost v vodenje postopka za dodelitev omenjenega stanovanja.