Franc Kangler je Karin Ježovita za oddajo stanovanja predlagal sam. Foto: BoBo
Franc Kangler je Karin Ježovita za oddajo stanovanja predlagal sam. Foto: BoBo

Podjetje Karin Ježovita "INFLUENCA" je lansko leto sklenilo z dobrih 20.000 evrov prihodkov in slabim tisočakom dobička. Ima za okoli 17.000 evrov dolgov ter za 7.000 evrov terjatev.

Občinski stanovanjski sklad je lani kupil stanovanje, zanj plačal 146.000 evrov in ga nato dal v službeni neprofitni najem. Sklad je sicer objavil razpis za oddajo treh službenih stanovanj, prijavili pa so se štirje prosilci, piše Dnevnik.

Zakaj je sklad kupil omenjeno stanovanje na Ulici heroja Nandeta 50, je zanimalo tudi svetnika Stojana Auerja, a pojasnila ter informacije, kdo je najemnik, ni prejel.

Mu je pa mariborski župan Franc Kangler odvrnil, da je zelo vesel, če lahko komur koli, ki je pomemben za razvoj športa, kulture, gospodarstva in družbenega dogajanja v tem mestu, ponudi službeno stanovanje, da ostane v Mariboru.

Kangler Karin Ježovita predlagal sam
Podobno vprašanje je zanimalo tudi časnik, kjer so jim s sklada, ki ga vodi Tanja Vindiš Furman, po tednu dni le odgovorili: "Zaradi potrebe po službenih najemnih stanovanjih, ki bi zadostili kriterijem, smo na trgu pridobili ugodno ponudbo za navedeno stanovanje.
Na podlagi med ustanoviteljicami usklajenega predloga dodelitve stanovanja, ki ga je 24. junija 2010 pripravil župan, je bilo omenjeno stanovanje s parkirnima prostoroma z odločbo 28. junija 2010 oddano Karin Ježovita, članici Sveta invalidov kot posvetovalnega telesa župana Mestne občine Maribor."

Dama neskončne energije
Njeno članstvo v invalidskem svetu je očitno bilo odločilno, čeprav jo je Kangler za članico imenoval šele v juniju 2010, torej v istem mesecu, ko ji je bilo dodeljeno občinsko stanovanje, v katerem ima registrirano tudi svojo poslovno dejavnost.

Z njene spletne strani je razvidno, gospa je širši javnosti sicer poznana kot vedeževalka Karin, da gre za osebo, "ki v sebi nosi čarobnost energij" in katere "energija je neskončna". Glavnino njene pridobitne dejavnosti predstavlja osebno svetovanje in prodaja raznih pripomočkov za polnejše življenje (kocke sreče, kartice denarja, drevo želja, zvezda chi), za katere računa od 40 do 67 evrov.

Med drugim je lansko jesen županu Kanglerju, kot del njegovega predvolilega šaba, napovedala tudi, da bo na občinskih volitvah s tekmeci pometel že v prvem krogu. Očitno se ni zmotila.

Podjetje Karin Ježovita "INFLUENCA" je lansko leto sklenilo z dobrih 20.000 evrov prihodkov in slabim tisočakom dobička. Ima za okoli 17.000 evrov dolgov ter za 7.000 evrov terjatev.