Nesreča se je zgodila na križišču Celovške ceste in Tržne ulice. Foto: RTV Slo
Nesreča se je zgodila na križišču Celovške ceste in Tržne ulice. Foto: RTV Slo
V KC-ju so potrdili, da so trije poškodovani še vedno na intenzivnem oddelku. Foto: RTV Slo

V Kliničnem centru v Ljubljani so potrdili, da je stanje treh hudo poškodovanih v včerajšnji tragični nesreči v Ljubljani nespremenjeno.

Vsi trije so še vedno na intenzivnem oddelku, njihovo zdravstveno stanje pa je kritično. Od skupaj šestih poškodovanih je eden kljub hudim poškodbam zunaj smrtne nevarnosti, še dva pa sta lažje poškodovana. Enega od slednjih so že včeraj prepustili domači oskrbi.

Zaradi smrti treh mladih atletov, 25-letnega olimpijca Matica Šušteršiča, 23-letnega Patrika Cvetanova in 17-letnega Nejca Lipnika, je AZS včeraj odpovedal drugi dan finala Atletskega pokala Slovenije.

Vozili trčili v križišču
Nesreča na Celovški cesti, v križišču s Tržno ulico, v katero sta bili vpleteni dve vozili, se je zgodila v nedeljo ob 4.25. Voznik opla vectre celjske registracije je še s šestimi sopotniki vozil po Celovški cesti iz središča mesta. V križišču s Tržno ulico je zapeljal levo in zaprl pot vozniku osebnega vozila znamke golf, ki je vozil proti središču mesta, so sporočili z generalne policijske uprave.