Kobili po napadu lepo okrevata. Foto: MMC RTV SLO
Kobili po napadu lepo okrevata. Foto: MMC RTV SLO

Primer mučenja dveh kobil v Škocjanskem zatoku bo le obravnavalo sodišče. V okviru predkazenskega postopka je svoje mnenje podal tudi sodni izvedenec, ki je ugotavljal, ali je osumljeni nevaren za okolico.

Kdaj bo sodišče obravnavalo zadevo, ni znano, obdolženega pa lahko doleti tudi zapor, saj kazenski zakonik za kaznivo dejanje mučenja živali predvideva denarno kazen ali zapor. Kot je znano, se je 28-letni Koprčan po grozljivem dejanju mučenja konj na začetku julija v zatok vrnil še dvakrat in poškodoval orodje v hlevu. Forenziki so na podlagi bioloških sledi ugotovili, da je šlo tudi v teh dveh primerih za istega storilca, je za TV Slovenija poročala Elen Batista Štader.
Napad na kobili se je zgodil na začetku julija v naravnem rezervatu Škocjanski zatok, ko je nekdo udarjal po dveh kobilah z ostrim predmetom, najverjetneje podobnim sekiri, pri čemer je eno privezal ob ograjo. Obe kobili sta, ko so ju našli, imeli od 20 do 30 ureznin, kljub temu pa sta po veterinarski oskrbi okrevali. Motiv za okrutni napad policistom še ni povsem znan.