Storilec se je zverinsko znesel nad živaljo Foto: MMC RTV SLO
Storilec se je zverinsko znesel nad živaljo Foto: MMC RTV SLO
Se je brutalni mučitelj kobil vrnil

Posledice napada na kobili, ki sta skupaj z drugimi živalmi več let domovali znotraj naravnega rezervata Škocjanski zatok, še zdravijo. A težav še ni konec.
"Dejstvo je, da sta se tukaj zgodila še dva dogodka po tistem. Orodja so nam požagali," je razkril upravljavec rezervata Borut Mozetič.

Poleg tega pa je neznanec krvave ograde prebarval z rumeno barvo. "Če se ti stalno nekaj dogaja, ni ravno lepo in v redu. Mi smo o teh dogodkih obvestili policijo," je dodal Mozetič.

Na Policijski upravi Koper so nam potrdili prijavo, s preiskavo pa so tudi drugič identificirali osumljenca in primer predali tožilstvu. Po naših podatkih gre za istega človeka, ki je pred dvema mesecema napadel konje.

Šlo naj bi za mlajšega moškega s hujšimi duševnimi težavami, ki pa ga občasno še vedno videvajo v rezervatu.

Pri tem se postavlja vprašanje, kako je mogoče, da je tako nevaren človek še vedno na prostosti. Na koprskem tožilstvu pravijo, da zakonodaja pri konkretnem kaznivem dejanju ne dopušča odreditve pripora. Razlog? Zagrožena višina kazni ne dosega tiste višine, ki je za odreditev pripora zahtevana.

Medtem ko je človek, ki je zagrešil zavržno dejanje na prostosti, v Zatoku z dokaj mešanimi občutki pripravljajo vse potrebno za vrnitev kobil, ki naj bi v park prišli prihodnji teden.

"Nismo neki varnostniki in nismo represivni organ ter si tega niti ne želimo," je sklenil Mozetič.

Se je brutalni mučitelj kobil vrnil