Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija
Sorodna novica Na šolah vse več primerov medvrstniškega nasilja

Klofute, brce, žaljivke, grožnje. To se je pred dnevi dogajalo domnevno na parkirišču enega izmed nakupovalnih središč v Celju. Medtem ko so se dekleta znašala nad nemočno najstnico, je skupina mladostnikov dogajanje opazovala in snemala. Nastala sta najmanj dva posnetka, objavljena sta bila na družbenem omrežju in sta še vedno dostopna na spletu. Eden izmed njiju je prejel več kot 15 tisoč všečkov. Štiri tisoč ljudi ga shranilo, 11 tisoč delilo.

"Snemanje tega dogajanja je še en dokaz, da gre za neobčutljivo družbo, neobčutljive mlade, ki se jim zdi to normalno," je komentiral Borut Marolt, ravnatelj zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec. Poudarja, da po ocenah strokovnjakov nasilja med mladimi danes ni več, kot ga je bilo nekoč. "Je pa tisto, ki se dogaja, bolj predrzno, bolj brutalno. Mogoče je manj empatije pri otrocih, mladostnikih, manj je nekega občutka za drugega."

Policija zadevo preiskuje. A ker gre za mladoletnike, so s pojasnili skopi. Sporočili so le, da so bili z dogodkom seznanjeni v nedeljo. Pri pridobivanju določenih podatkov so jim pomagali tudi občani.

Vrstniško nasilje v Celju