Novi posnetki, ki morda prikazujejo pogrešano deklico. Foto: Avstrijska policija
Novi posnetki, ki morda prikazujejo pogrešano deklico. Foto: Avstrijska policija

Objavljene so še tri nove fotografije, ki bi lahko predstavljale velik korak v iskanju pogrešane deklice, poroča srbski portal Blic. Tudi te fotografije prikazujejo ženski ob deklici, ki spominja na Danko Ilić.

V soboto se je pojavil videoposnetek deklice, ki ga je na tramvajski postaji na Dunaju posnel srbski državljan, ko je ocenil, da bi bila deklica, ki jo je videl, lahko dveletna Danka.

Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb. V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.

Deklica Danka Ilić je v naselju Banjsko Polje v srbskem mestu Bor izginila v torek, 26. marca. V preteklih dneh so srbski kriminalisti podrobno preiskali območje okoli družinske hiše, še vedno pa preiskujejo tudi teren na območju Banjskega Polja.

V iskalno akcijo je vključenih več kot tisoč ljudi, med njimi policija, žandarmerija z iskalnimi in reševalnimi psi, gasilci, pripadniki gorske reševalne službe, piloti brezpilotnih letal in helikopterjev, lovci, rudarji in številni prostovoljci. Preiskavo so po navedbah ministrstva za notranje zadeve razširili na celo Srbijo, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Je bila dveletna srbska deklica ugrabljena?
Sorodna novica So pogrešano deklico res opazili na Dunaju? Išče jo tudi Interpol.

V zbiranje informacij se je vključila tudi slovenska policija

Tudi slovenska policija je izdala obvestilo o pogrešani dveletni deklici iz Srbije in pozvala javnost k posredovanju morebitnih informacij o njej.

"Za zdaj za pogrešano deklico še vedno ni nobenih sledi, zato srbska policija prosi za pomoč vse, ki bi kar koli vedeli o njej, njenem morebitnem nahajanju ali okoliščinah izginotja. Če imate kakršno koli informacijo, lahko pokličete interventno številko slovenske policije 113," so na svoji spletni strani zapisali na slovenski policiji.

Kot so dodali, je deklica visoka 85 centimetrov in ima rjave lase ter oči. Ko je izginila, je imela oblečeno olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate.

Slovenska policija je ob pozivu objavila tudi več fotografij pogrešane deklice. Foto: Policija
Slovenska policija je ob pozivu objavila tudi več fotografij pogrešane deklice. Foto: Policija