Robert Ličen (levo) in Robert Časar si delita zgolj ime. Foto: BoBo
Robert Ličen (levo) in Robert Časar si delita zgolj ime. Foto: BoBo
Napačen Robert: Iskali Časarja, dobili Lična

Po poročanju Dnevnika je bil Ličen v trenutku prijetja ravno na kosilu s poslovnimi partnerji. Eden od gostov je policiji sporočil, da je v restavraciji Časar, ki bi moral v zapor na Dobu.

Kriminalisti so od Lična zahtevali, da skupaj z njimi zapusti lokal, medtem ko je predsednik nadzornega sveta Darsa spraševal, ali gre morda za skrito kamero. Policisti so ugotovili, da niso našli pravega Roberta, in se mu opravičili za pomoto.
Odzvali so se tudi na policiji. Poudarili so, da je bil postopek ljubljanskih kriminalistov pri ugotavljanju, ali se v gostinskem lokalu res nahaja Časar, zakonit in korekten. "Gre za običajen postopek ugotavljanja identitete in taki postopki so naša dolžnost in obveza. Ravno opustitev takega postopka bi pomenila nezakonito ravnanje kriminalistov," so zapisali in dodali, da je ugotavljanje identitete policijsko pooblastilo.

Časar bi moral marca začeti prestajati zaporno kazen petih let in devetih mesecev zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril, vendar se v zaporu na Dobu ni nikoli zglasil. Njegova soproga je poleti odpovedala delovno razmerje na Komunali Koper, njun otrok pa je na začetku septembra izostal v šoli.

Za Časarjem je policija zato razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog, za koristne informacije o njem je bila pred dnevi razpisana tudi denarna nagrada. Obsodba se nanaša na nepremičninske posle z Luko Koper. Obsojena sta bila tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj in poslovnež Marjan Mikuž.

Napačen Robert: Iskali Časarja, dobili Lična