Na spletni strani so v ponudbi še drugi izdelki. Foto: MMC RTV SLO
Na spletni strani so v ponudbi še drugi izdelki. Foto: MMC RTV SLO

Neznanci na spletni strani www.hallokupon.si, kjer poleg vinjete s 50-odstotnim popustom ponujajo še nekatere druge izdelke, poleg plačljive številke niso objavili drugega kontakta in tudi ne pogojev poslovanja, je poročala TV Slovenija.

Iz nacionalnega odzivnega centra za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-CERT) so sporočili, da navedena telefonska številka spada med premijske številke (skupina 090) in klic je precej dražji od klica na navadne številke.

Na omenjeni številki vas bo pričakal le avtomatski odzivnik, odšteti pa boste morali več kot dva evra za minuto klica. Tako boste namesto poceni vinjete dobili le visok račun za telefon.

SI-CERT zato opozarja, da gre pri tej ponudbi za prevaro, in uporabnikom močno odsvetuje, da prek te spletne strani poskušajo priti do vinjete.

Domena hallokupon.si je bila registrirana v Sloveniji, kontaktni podatki o nosilcu domene pa so razvidni na spletni strani www.register.si, kjer pa pri SI-CERT opozarjajo, da elektronski naslov nosilca domene ne predstavlja nujno osebe s tem imenom.