Ovadbi proti Milanu Pogačniku in Zmagu Jelinčiču sta za zdaj vloženi le formalno. Foto: MMC RTV SLO
Ovadbi proti Milanu Pogačniku in Zmagu Jelinčiču sta za zdaj vloženi le formalno. Foto: MMC RTV SLO

Zmago Jelinčič je dejal, da o ovadbi ni bil obveščen, in jo označil za "popolni idiotizem", ki nima ne repa ne glave. Značilno za slovenski sodni sistem je, da za ovadbo izvem iz medijev, je komentiral dejstvo, da je bila ovadba vložena že pretekli teden.

Jelinčič je dodal, da je bila ovadba "verjetno napisana na zahtevo notranje ministrice Katarine Kresal". Tudi Milan Pogačnik je dejal, da z ovadbo ni seznanjen in da je zato ne more komentirati.

Ovadba naj bi bila povezana z dogovori o spremembi namembnosti zemljišč v Prekmurju, kjer naj bi zgradili letalski muzej, v zameno za glasove proti interpelaciji takratnega kmetijskega ministra Pogačnika in glasove za zakon o kmetijskih zemljiščih.

Po pisanju Mladine naj bi postopek potekal počasi tudi zato, ker koprskim kriminalistom težave povzročajo pregledovanje, zbiranje in obdelava računalniških podatkov, pridobljenih z zaseženih računalnikov. Tako sta ovadbi za zdaj vloženi le formalno in tožilstvu še ne omogočata začetka postopka, dokler je policisti ne dopolnijo z omenjenimi dokazi.