Nekdanji tožilec Robert Stojko je ponujal pomoč do oprostilne sodbe v zameno za denar. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji tožilec Robert Stojko je ponujal pomoč do oprostilne sodbe v zameno za denar. Foto: MMC RTV SLO
Stojko obsojen na pogojno kazen

Klub temu pa ni ustreglo predlogu tožilstva za dveletno zaporno kazen, ampak je obtoženemu izreklo leto in pol pogojne kazni s triletno preizkusno dobo.

Tožilka specializiranega državnega tožilstva Blanka Žgajner, ki je že napovedala pritožbo, je sodišču predlagala dve leti zapora in 3.000 evrov denarne kazni, medtem ko je Stojkov zagovornik predlagal pogojno kazen in oprostitev plačila stroškov postopka, saj je obsojeni trenutno nezaposlen in brez prihodkov. Senat je tej zahtevi ugodil, saj meni, da bo taka kazen za obtoženega zadoščala, potem ko je ta dejanje v celoti priznal in ga obžaloval.

Stojko je kot zdaj že nekdanji tožilec enemu izmed obtoženih v kazenski zadevi poneverjanja kopaliških vstopnic za Terme 3000 Boštjanu Sercu obljubljal pomoč do oprostilne sodbe v zameno za denar. Serec mu je 4. novembra 2010 prinesel 25.000 evrov, a je šlo za denar policije, saj so bili v celotno akcijo vključeni kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada.

Obsojeni je bil namreč zasvojen z igrami na srečo, zato pa tudi precej zadolžen. Kmalu po prijetju, priprt je bil dva tedna, je Stojko na vlado naslovil pisno izjavo, da se odpoveduje službi državnega tožilca, funkcija pa mu je nato prenehala z 9. novembrom 2010.

Stojko obsojen na pogojno kazen