Foto:
Foto:

Proti komu naj bi bile tožbe vložene, Delo ne navaja. So pa lani začeli tožbo proti trem nekdanjim članom vodstva družbe, Božidarju Španu, Antonu Romihu in Andreju Potočniku. Med spornimi dejanji nekdanjih vodilnih so bile zlasti mahinacije z zemljišči, v katerih se je obrnilo več milijonov evrov.
Tako so npr. nakup zemljišča v Trzinu, vrednega 200.000 evrov, financirali s 6,5 milijona evrov, pri čemer je bilo povzročene za okoli 3,5 milijona evrov škode. Drugi primer, iz katerega bodo menda poskušali izterjati trimilijonsko odškodnino, se nanaša na nakup več zemljišč v Mlaki pri Kranju, ki jih je Hypo brez cenitve odkupil od družbe Inventor za več kot trikratnik nakupne cene.
Za 14 milijonov evrov pa naj bi bila banka oškodovana s sklenitvijo kreditne pogodbe s podjetjem Gina, ki je imelo v lasti zemljišče, na katerem je bila predvidena gradnja študentskega kampusa v Ljubljani, še piše časopis. Podjetje je bilo namreč po podelitvi 12,5 milijona evrov vrednega posojila že naslednji dan prodano.