Napadalci so Špance obmetavali tudi s prodajnimi izdelki, ki so jih jemali s polic prodajalne bencinskega servisa. Foto: Policija
Napadalci so Špance obmetavali tudi s prodajnimi izdelki, ki so jih jemali s polic prodajalne bencinskega servisa. Foto: Policija

Zaradi brutalnega napada na španske navijače na avtocestnem počivališču Tepanje so kriminalisti do zdaj odvzeli prostost osemnajstim osumljenim in opravili petnajst hišnih preiskav. V priporu je ostalo sedem ljudi.

Vsi so osumljeni storitve kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki je bila nasilna do ljudi in je uničila premoženje, zaradi česar jim grozijo do tri leta zaporne kazni.

Policisti so za dvanajst vpletenih preiskovalnemu sodniku poslali odredbe o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Preiskava brutalnega napada na španske navijače še ni končana. Kriminalisti intenzivno zbirajo podatke še o preostalih sodelujočih. Ugotavljajo namreč, da jih je v pretepu sodelovalo okoli trideset, so še sporočili iz PU-ja Celje.

Organiziran napad po nogometni tekmi
Napad se je zgodil po končani nogometni tekmi med nogometnima kluboma Maribor in Sevilla, ko se je na parkirišču pred nekdanjo mariborsko diskoteko načrtovano zbrala skupina od 30 do 40 ljudi, opremljenih z lesenimi palicami, prirejenimi za napad.

Odpeljali so se na avtocestno počivališče Tepanje in po besedah policije "brez razloga, najprej brutalno napadli manjše število španskih navijačev, ki so stali ob parkiranem avtobusu, ter oba voznika avtobusa. Prav tako so z ostrimi in trdimi predmeti, najverjetneje tudi s sekiro, poškodovali avtobus."

Ranjeni napadalec se je skril v obcestni jarek
Nasilneži so se v nadaljevanju brutalno lotili še večje skupine španskih navijačev, ki so bili v prostorih prodajalne bencinskega servisa. Španski navijači so se branili z vsem, kar jim je prišlo pod roke, in poškodovali tudi enega od napadalcev, ki se je nato skril v obcestni jarek, kjer so ga našli policisti. Drugi napadalci so se razbežali k avtomobilom in se še pred prihodom policistov na kraj incidenta odpeljali s počivališča.

V napadu sta bila lažje poškodovana oba voznika italijanskega avtobusa, stara 39 in 47 let, ter 31-letni španski navijač, 47-španskega navijača pa so nasilneži hudo poškodovali. Petrolu pa je bilo povzročenih za najmanj 5.000 evrov škode.