Primer Simone Dimic dobiva epilog. Foto: MMC RTV SLO
Primer Simone Dimic dobiva epilog. Foto: MMC RTV SLO
NPU v primeru Dimic vložil ovadbe

NPU je podal dva sklopa kazenskih ovadb v zvezi z gradnjo hiše Simone Dimic, in sicer v zvezi s posojili NLB-ja in z gradbenim materialom za hišo.
Pomočnik direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Robert Črepinko je potrdil, da je NPU preiskavo primera Simone Dimic končal in tožilstvu podal dva sklopa kazenskih ovadb. "Gre za sum kaznivega dejanja zlorabe položaja in zaupanja, en sklop ovadb se nanaša na posojila, drugi pa za dobavo materiala", je na tiskovni konferenci NPU-ja dejal Črepinko, ki pa ni hotel govoriti o konkretnih osebah.
Je pa posredno potrdil pisanje neuradne informacije časopisa Delo, ki je poročalo, da sta ovadena nekdanji vodilni NLB-ja Draško Veselinovič in nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak, ker naj bi omogočila ugodno posojilo NLB-ja in material za hišo Simone Dimic v Murglah. Ovaden naj bi bil tudi eden izmed Vegradovih direktorjev, Matej Košič.

Dimičeva, nekdanja vodja kabineta prejšnjega predsednika vlade Boruta Pahorja, je namreč za obnovo hiše pridobila 350.000 evrov posojila s šestmesečnim euriborjem z le 1,6 odstotka pribitka. Delavci, ki so sodelovali pri obnovi, pa so takrat s pred kamerami zakritimi obrazi zatrjevali, da so material zanjo dovažali kar z Vegradovega gradbišča na Celovških dvorih.

Med ovadenimi ni Dimičeve ali njenega partnerja Romana Horvata, sta se pa po podatkih časopisa znašla v davčni preiskavi.

NPU v primeru Dimic vložil ovadbe